Prohra 0:5. Takový výsledek hovoří za vše. Pět branek inkasovali v nedělním poháro〜vém duelu strakoničtí fotbalisté doma od druholigové Marily Příbram.

V úvodu toho Středočeši sice moc nepředvedli, ale po půlhodině hry využili první vážnější šanci a šli do vedení.

Z pohledu trenéra Jaroslava Voříška byl ale rozhodující až druhý gól, který tým od Otavy inkasoval těsně před přestávkou. „I za tohoto stavu se dá hrát. Jenže my jsme Příbrami sami darovali tři branky. Tím ale rozhodně nechci snižovat její kvality. Ale říkám, dalo se s ní hrát.“

Ano, tři branky vstřelili hosté vlastně v situaci sami před gólmanem. Finální přihrávky se Příbramským dařily. „Když mužstvo umí dobře kombinovat a umí přihrávkou přesně najít nabíhající hráče, proti tomu se dá těžko hrát. Tyto akce je nutné zastavit už v zárodku, pak už se to špatně chytá,“ vysvětlil kouč.

I Strakoničtí se dostali do několika šancí, dvakrát nebezpečně hlavičkovali po rohu, v největší příležitosti se zblízka neprosadil Patrik Káník. „Jeden dva góly by nám slušely. O jeden až dva jsme mohli také dostat méně,“ povzdychl si Voříšek.

Jako by série, která začala v polovině jarní části minulé sezony, kdy mužstvo nemohlo dát gól a když už ano, tak se na něj hodně nadřelo, pokračovala a tým vlastně vůbec neopustila. Vždyť v šesti přípravných zápasech dal tým pouhé čtyři branky a ani jednou nevyhrál. Kormidelník SK 1908 je ale optimistou. „Myslím si, že pokud budou všichni v pořádku, začneme góly dávat. Ta bilance samozřejmě není příjemná. Ale na druhou stranu – hráli jsme proti čtyřem opravdu kvalitním celkům. Věřím, že branky přijdou. Šance si vytvoříme, ale neproměníme je. Hlavně bude důležité neinkasovat. V defenzivě proto máme stále na čem pracovat.“

A ještě z jednoho důvodu je kouč zatím stále nad věcí: také loňská příprava se týmu absolutně nepovedla. Podzim pak ale mužstvo vcelku zvládlo.
Utkání s Příbramí bylo zároveň generálkou před prvním divizním zápasem nové sezony (plánovaný zítřejší zápas s Chanovicemi byl zrušen).

Strakonice na úvod zajíždějí v sobotu do Bzové. „Doufám, že budeme v optimální sestavě. Teď jsem postrádal Petra Dolejše, věřím, že vedení se podaří ´papírově´ dotáhnout jeho přestup. A dohromady se snad dá Michal Káník, který musel odstoupit kvůli zranění kolene,“ uzavřel Jaroslav Voříšek.