Bezgólovou remízou se rozloučili s fanoušky divizní fotbalisté Strakonic. Naposledy v sezoně 2006/2007 se představili doma, body si rozdělily s rezervou Viktorie Žižkov.

Dá se říci, že to bylo vcelku důstojné rozloučení. „Výkonem určitě. V sestavě, ve které jsme nastoupili, jsme odehráli jedno z lepších utkání. Nastoupili jsme bez několika hráčů základní sestavy. Jenom jsme nedali gól, i když jsme měli šance, které v síti skončit měly – v první půli Nousek a Dolejš, ve druhé Koubek a dvakrát opět Dolejš,“ hodnotil trenér Jaroslav Voříšek. Potěšil ho výkon mladíků, především Koubka a Hajduška. „Ukázali, že mají perspektivu,“ chválil své svěřence.

Oba celky potvrdily, že jsou na stejné úrovni. Zápas byl podobný tomu podzimnímu, kdy se z výhry 1:0 radoval Žižkov. Remíza byla zasloužená. I když Strakoničtí měli přece jen ve druhé půli více ze hry. Obehraná písnička – doplatili na neproměňování šancí. Možná tedy dobře, že je soutěž u konce. „Ke konci už trošku dochází dech, přišla i nějaká zranění. Jsem rád, že sezona končí. Věřím, že se během pauzy dostaneme do pohody a dobře natrénujeme,“ poznamenal Voříšek. „Hlavně se mi ale líbilo, že jsme předváděli pohledný fotbal. S hrou jsem spokojený.“

Na závěr zajíždějí Strakoničtí do Klatov, které v předposledním kole prohrály na Vyšehradě 0:1 a přepustily vedoucí příčku svému přemožiteli. Západočechům nepomohli k lepšímu výsledku ani exstrakoničtí Zdeněk Hanzlík a Václav Zedník, naopak v dresu vítězů se mohl radovat další bývalý hráč Strakonic Lukáš Kučera (utkání před 1180 diváky s přehledem pískal vodňanský Benedikt).

K uchování ještě alespoň malé naděje na konečné prvenství musejí Klatovy bezpodmínečně vyhrát. Situaci ale nemají ve své moci, musejí současně doufat v klopýtnutí Vyšehradu. „My jim máme za podzim co vracet,“ narážel Jaroslav Voříšek na prohru 2:3 a sporná rozhodnutí rozhodčího.