Na fotbalisty Strakonic padla krize! Třetí utkání v řadě prohráli a opět s týmem, který je v tabulce pod nimi. Vítězství 2:0 (1:0) si z Křemelky odvezlo zachraňující se Roudné.

Co naplat, že se hosté dostali za celý zápas víceméně jen do dvou šancí, a jinak hru ovládli Strakoničtí. Svoji převahu ale nezúročili. Ano, svěřenci trenéra Jaroslava Voříška opět doplatili na střeleckou nemohoucnost. Dál se trápí!

Záložník Karel Cibulka jen kroutil hlavou. „Zase nám to tam nespadlo. A nespadlo by to tam, i kdyby se hrálo ještě další dvě hodiny. Měli jsme přitom opět plno vyložených šancí…“ krčil rameny. Kde hledat příčinu? Už sám neví. „Přitom fotbal hrát umíme.“

Trochu to připomíná domácí duel s Vejprnicemi. Tam také Strakonice do soupeře bušily, ale prohrály 0:1. „Ta podobnost byla hodně velká,“ přikývl mladý záložník. Mimo jiné v tom, že soupeř využil jedinou šanci. A to samé se teď podařilo i Roudnému. „Prvnímu gólu předcházelo pozdní přistoupení k hráči už v záloze. Druhá branka byla vyústěním našeho tlaku, soupeř nám utekl a zvýšil,“ popsal Cibulka. Podle něj bylo potřeba i větší nasazení. „Nedaří se nám hrát do plných. A to jsme teď s mužstvy, která jsou v tabulce pod námi, museli. Proti deseti ve vápně se neumíme prosadit,“ vysvětlil.

Devět promarněných bodů. I kdyby tým od Otavy jen dvakrát vyhrál doma, v tabulce mohl být šestý. Vše si zbytečně zkomplikoval, ve zbývajících čtyřech kolech hraje dvakrát s týmy ze špičky – doma s Vyšehradem a v Klatovech. „Mohli jsme hrát už v klidu. Musíme teď uspět v Dobříši,“ vzhlíží k následujícímu utkání Cibulka.