Dobře rozehrané měli fotbalisté Strakonic jihočeské derby se Sezimovým Ústím. Dvakrát vedli, kvůli individuálním chybám v obraně však soupeři darovali tři branky. A to rozhodlo. „Určitě. Ale musím také říct, že soupeř byl fotbalovější, je to výborné sehrané mužstvo,“ hodnotil včera trenér Jaroslav Voříšek.

Podle něj však jeho tým propadl jako kolektiv. „Nehráli jsme tak, jak jsme si představovali. Hosté nás předčili v důrazu, který nám pořád chybí,“ poznamenal kouč.

Na první inkasované brance se podepsali Dolejš s Hodánkem, při druhé se nechal lehce obejít Lašák a při třetí hráči ustupovali proti Kochlöflovi, který přibližně z 25 metrů zamířil přesně.

Možná ještě dlouho budou mít Strakoničtí v hlavách vyrovnávací gól na 3:3. Patrik Káník centroval v poslední minutě do vápna, kde se na zadní tyči nejlépe zorientoval Vladimír Hovorka a dal branku. Rozhodčí ji však neuznal pro ofsajd.

„Myslím si, že to byl regulérní gól. V situaci, kdy se rozehrává z úhlu a hráči tam musí takhle nabíhat, to nemohl být ofsajd. Ale něco podobného se nám stalo i v minulém utkání v Králově Dvoře,“ konstatoval Jaroslav Voříšek.