Podruhé v řadě fotbalisté Oseku vyšli ze zápasu bez bodového zisku. V 5. kole krajského přeboru doma v sobotu 5. září podlehli tentokrát Jankovu, který je bez ztráty bodu lídrem tabulky 0:3 (0:0).

Mužstvo vedl trenér béčka Jaroslav Voříšek, kouč áčka Vladan Vršecký byl na svatbě syna Vladana. Hosté potvrdili roli favorita i to, že jsou po právu v čele soutěže. „Byli velmi fotbaloví, hráli hodně dobře," konstatoval Voříšek.

Osečtí se na lídra připravovali a sestava byla postavena defenzivně. Celou první půli se dařilo domácím plnit taktiku a udrželi nulu. „Soupeř měl územní převahu, do vážnější šance se ale nedostal. Hrozil z rohů a střelami z dálky," popsal kouč.

Jenže hned na začátku druhé půle Osek hostům pomohl, před šestnáctkou fauloval a ve 48. minutě brankáře Hřebejka prostřelil Mužík. Domácí měli také šanci, ale Uher pálil zblízka jen do brankáře.

„Na druhý a třetí gól jsme nahráli soupeři sami fatálními chybami – nejprve Carda jako stoper netrefil balon a umožnil jít soupeři na branku a zvýšit, trefil se Smékal. A v samém závěru pak ztratil míč Dohonyi a byl z toho třetí gól, který dal znovu Smékal," popsal Jaroslav Voříšek.

Prohra o třídu byla podle něj až nezasloužená. „Podali jsme bojovný a disciplinovaný výkon. Ale s těmi chybami a tím, že jsme své ojedinělé šance neproměnili, to ani jinak dopadnout nemohlo."

V dalším kole jede Osek do Dražic, ty mají o bod méně.

Sestava: Hřebejk – Rybák, Carda, Krejčí, Baloušek – Schánělec, Dohonyi, Tomášek, Maroušek – Hosnedl, Uher.