Dohrávané utkání 25. kola II. ligy, které se v původním termínu pro infekční nemoc hráčů Dynama nehrálo, přitom svedlo proti sobě dva týmy z druholigové špičky: páté Dynamo a čtvrtou Vlašim. Na hřišti ale kralovala Vlašim, hlavně po půli, kdy nastřílela čtyři góly!

Hosté měli už v 8. minutě první dobrou příležitost, do které si po Štochlově dlouhém pasu naběhl hbitý Hadaščok, naštěstí pro Dynamo pálil ale vedle tři tyče. První střelu směrem na branku hostí vyslal z 25 m ve 12. min. Kladrubský, mířil však nad břevno. Hostům vyšel slibný brejk deset minut před půlí, Hašek ale po Vyhnalově centru střílel z voleje vysoko nad bránu.

Patrik Čavoš v souboji s Petrem Javorkem: Dynamo ČB - Táborsko v druholigovém derby 1:1.
V derby se body dělily a domácí se hodně zlobili


Zato v nástupu do druhé půle hosté udeřili, a to hned s dvojnásobnou intenzitou: ve 48. minutě si na Reiterův centr naskočil Hadaščok a hlavou dal k tyči a čtyři minuty nato Vyhnal po Hadaščakově nahrávce dělovkou pod břevno na 0:2. „My chceme Dynamo,“ ozvalo se krátce nato z domácího kotle… Nedočkali se: v 72. minutě po Jeslínkově pasu přidal Reiter třetí gól. A to ještě nebylo vše, Vyhnal debakl završil na 0:4.

"Mám velkou radost z výsledku a ve druhém poločase i z předvedené hry," zářil po čtyřgólovém vítězství trenér hostí Petr Havlíček. "Do poločasu jsme v útočné fázi byli málo variabilní, ale po přestávce nám to tam začalo padat," dodal.

Zatímco Vlašim slavila, domácí smutnili. "Soupeř byl ve všech směrech lepší a vyhrál zcela zaslouženě," uznal trenér Dynama David Horejš. "Co jsme předvedli my, z toho je nám všem tady z toho smutno. Výkonem svých hráčů jsem velice zklamán a nechápu, co se stalo," vrtěl hlavou budějovický kouč.

Fotbalisté Lokomotivy České Budějovice remizovali v městském derby se Slavií ČB 0:0. Oba týmy tak pokračují ve šňůře zápasů, v nichž na jaře bodovaly.
V hlavní roli Václav Roden. Byl to jeho zápas, chválí trenér Hanel


Dynamo ČB - Vlašim 0:4 (0:0). Branky: 52. a 83. Vyhnal, 48. Hadaščok, 52. Vyhnal, 72. Reiter. ŽK: Funda, Klesa, Kladrubský – Piško. Diváci: 342. Rozhodčí: Severýn – Šimáček, Podaný. Dynamo: Křížek – Klesa (60. Vopat), Šourek, Havel, Funda – Kladrubský, Čavoš – Wermke, Benát, Pešek (56. Kadula) – Táborský (75. Matějka). Vlašim: La Giang – Wies- ner, Piško, Štochl, Kadlec (77. Vrána) – Reiter, Kulhánek, Hašek, Kučera (85. Hrebeniuk) – Hadaščok (65. Jeslínek), Vyhnal.