Byť po sestupu z I. ligy z Dynama odešli někteří hráči i ze základní sestavy (Sandro, Táborský, Hora), hráčský kádr sílu dle sportovního manažera Martina Vozábala má. „Podařilo se nám získat Kaloda, Ibragimova a Chmela, kteří by měli být posilami. Jsme maximálně spokojeni, že jsme uzavřeli nové smlouvy s těmi hráči, kteří v Dynamu chtěli zůstat a kteří by pro nás měli být důležití," zmínil jak dohody s ostřílenými harcovníky Lengyelem a Benátem, tak i dlouhodobé smlouvy s mladíky Linhartem, Kadulou, Fundou a Wermkem.

Se skladbou mužstva i letní přípravou vyjádřil svou spokojenost i nový trenér Pavel Hoftych, jenž fotbalisty Dynama v nové sezoně spolu s asistentem Pavlem Malurou povede. „Zázemí pro fotbal je v Budějovicích optimální. Navíc v týmu je dost zkušených hráčů, jakými jsou Lengyel, Daněk, Rýdel či Benát. Dobře je zastoupena i střední generace, Dobal, Rakovan, Ibragimov. A máme tady i nadějné fotbalisty Kadulu, Linharta či Wermkeho. Jsem přesvědčen, že půjdeme-li správnou cestou, nemusí mít budějovický fotbal o svou budoucnost žádné obavy," zdůraznil Hoftych.

„Chceme postoupit, ale víme, že s podobným cílem půjdou do sezony i další mužstva," upozornil českobudějovický kouč. „Vlčáků toužících po postupu určitě ve druhé lize bude víc," dodal a jmenoval třeba Karvinou, Zlín a Hradec Králové.

K aspirantům na postup zařadil sportovní ředitel Martin Vozábal také Táborsko, které bude už tento pátek od 18 hodin na Střeleckém ostrově pro Dynamo premiérovým soupeřem. „Že si Táborsko dalo za cíl skončit od osmé příčky výš, považuji spíše za alibismus. Dle mého soudu bude hrát o čelo druhé ligy. Má silné mužstvo a navíc i ekonomické zajištění," uvedl sportovní manažer budějovického klubu a dodal, že Dynamo se roli aspiranta postupu nevyhýbá. „Už páteční derby s Táborskem o našich ambicích může hodně napovědět," poznamenal.

Diváky na zítřek zve trenér Pavel Hoftych. „Čeká nás silný a dostatečně sebevědomý soupeř. Mají Šimáka, taky ale víme, kde mají slabiny," uzavřel kouč Dynama.

Letní změny v kádru

PŘIŠLI: Aleš Dvořák (přeřazen z farmy), Michal Rakovan (návrat z hostování v Bohemians Praha), Rastislav Chmelo (HFK Olomouc),Vladimír Dobal (návrat z Táborska), Marek Hovorka (návrat z Ústí nad Labem), Richard Kalod (Viktoria Žižkov), František Němec (návrat z Mostu)

ODEŠLI: Jan Halama (přeřazen na farmu), Jan Riegel (konec smlouvy), Ivo Táborský (Ml. Boleslav/Teplice), Jakub Hora, Edgar Malakjan (oba návrat do Plzně), Hrajr Mchojan, Jaroslav Černý (oba konec smlouvy), Sandro (Ried), Petr Javorek (návrat do Táborska), Jakub Řezníček (Ml. Boleslav/Příbram)

Podzimní pořad

1. kolo (pátek 26. července): Dynamo ČB – Táborsko 18:00

2. kolo (pátek 2. srpna): Dynamo ČB – Viktoria Žižkov 18:00

3. kolo (neděle 11. srpna): Varnsdorf – Dynamo ČB 17:00

4. kolo (pátek 16. srpna): Dynamo ČB – Sokolov 18:00

5. kolo (neděle 25. srpna): Hradec Králové – Dynamo ČB 17:00

6. kolo (pátek 30. srpna): Dynamo ČB – Ústí nad Labem 18:00

7. kolo (sobota 7. září): Vltavín Praha – Dynamo ČB 10:15

8. kolo (pátek 13. září): Dynamo ČB – Bohemians Praha 18:00

9. kolo (neděle 22. září): Baník Most – Dynamo ČB 16:00

10. kolo (pátek 27. září): Dynamo ČB – Frýdek-Místek 18:00

11. kolo (sobota 12. října): Pardubice – Dynamo ČB 10:15

12. kolo (pá 18. října): Dynamo ČB – Tescoma Zlín 18:00

13. kolo (neděle 27. října): Karviná – Dynamo ČB 14:30

14. kolo (pátek 1. listopadu): Dynamo ČB – Vlašim 18:00

15. kolo (sobota 9. listopadu): Třinec – Dynamo ČB 10:15

16.kolo (neděle 17. listopadu): Vikt. Žižkov – Dynamo ČB 10:15