To vše už je minulost.

Fotbalisté Dynama v prvním kole II. ligy po takticky vyzrálém výkonu z Třince po výhře 2:0 přivezli tři velice cenné plusové body!

Třinečtí začali s elánem a v 19. min. hosté čisté konto uhájili jen s velkým štěstím, když po individuální Hoškově akci a jeho následné střele Křížkovi v brance Dynama pomohla dobře postavená konstrukce jeho svatyně. „Vstup do utkání byl z naší strany dobrý. Věděli jsme, že budeme soupeřovu bránu dobývat, proto je škoda Hoškovy střely, která se odrazila od břevna," lomil rukama třinecký trenér Martin Zbončák.

Po změně stran oba týmy očividně se snažily nedopustit se chyby, která mohla mít rozhodnout. Závěr zápasu svou dramatičností ale dal na opatrný začátek druhého dějství zapomenout!

V 83. min. měl po Fundově centru velkou šanci Táborský, jehož hlavička orazítkovala tyč Palečkovy branky. Tři minuty nato Táborský v roli nahrávače našel na zadní tyči Kaloda a ten také trefil tyč!

V 87. minutě už se hráči Dynama za svou aktivitu dočkali konečně odměny, když po individuální akci a přesném centru Táborského si na centrovaný míč naskočil volný Kalod a hlavou nedal Palečkovi v bráně Třince šanci – 0:1! „Tábor poslal z levé strany perfektní centr a já už jen jednoduše uklidil do brány," liboval si v rozhovoru pro klubový web Richard Kalod.

„Už předchozí šance hostí byly varováním. My je s obrovským štěstím přežili, pak nám ale dal zkušený Kalod rozhodující gól. Beru to jako naší chybu, takový hráč nemůže dostat v šestnáctce tolik prostoru," láteřil domácí trenér.

Vzápětí se za vyrovnáním hnal Malcharek, pálil ale vedle. Rozhodčí k řádné hrací době přidal čtyři minuty, v zoufalé snaze vyrovnat se do vápna Dynama vysunul i brankář Paleček, ale v poslední nastavené minutě hosté vyrazili do brejku a Kalod přesnou ranou cenné vítězství svého týmu zpečetil – 0:2! „Peťa Benát mohl střílet od poloviny hřiště do prázdné brány, míč ale zkušeně podržel, a já už to pak měl z hranice vápna snadné," usmíval se muž zápasu.

Spokojeností se netajil ani trenér David Horejš: „Ze tří bodů z Třince máme samozřejmě velkou radost, byl to pro nás hodně důležitý zápas a těší nás, že se nám vydařil," zářil po návratu ze severní Moravy budějovický kouč. „Z naší strany to byl týmový výkon a takticky velice dobře zvládnutý zápas, kdy jsme snad až na prvních dvacet minut hru kontrolovali," ocenil Horejš, dle něhož v úvodu zápasu hrála roli i nervozita. „Už v závěru první půle jsme byli lepší a to jsme potvrdili i po poločase," dodal kouč Dynama.

Třinec – Dynamo ČB 0:2 (0:0) – Branky: 87. a 90+4. Kalod. ŽK: Joukl, Malcharek, Krišto – Funda. Diváci: 568. Rozhodčí: Adámková – Polák, Batík. Třinec: Paleček – Velner (56. Joukl), M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín (85. Stříž) – Ižvolt, Málek (72. Malcharek), Motyčka, Krišto, Janošík – Hošek. Dynamo: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čermák (84. Benát), Čavoš – Wermke (90. Vaněk), Táborský, Kadula (64. Pešek) – Kalod.

Jiří Bederka v Dynamu

V Třinci sice ještě do hry nezasáhl, nicméně na lavičce už byl – další posilou Dynama se v týdnu stal jedenadvacetiletý Jiří Bederka. „Je to odchovanec pražské Sparty, přišel ve středu z Hradce Králové na hostování a věřím, že nám pomůže ještě zvýšit konkurenci v týmu. Svoji kvalitu má a jistě ji prokáže i tady," věří trenér David Horejš.

Výhra byla v našich silách, litoval Frňka

Fotbalisté Táborska vstoupili do nového ročníku II. ligy včera v Praze remízou 1:1 s Viktorií Žižkov, jež se do druhé nejvyšší soutěže vrátila po roční odmlce.

Oba góly padly už v první dvacetiminutovce. Samotný vstup do zápasu se dle svazového webu více povedl Táborsku: už v osmé minutě dostal přihrávku za obranu Ciku a střelou o tyč otevřel skóre. Pražany však rychlý gól do kolen nesrazil a snažili se co nejdříve vyrovnat. Z hranice vápna to zkoušel Eliáš, jenž svého času působil i v Dynamu, ale jeho tečovaná rána skončila těsně vedle pravé tyčky. Krátce na to se však Žižkovští dočkali, když hlavou Volek vyrovnal.

„Začali jsme výborně a prvních deset minut jsme hráli aktivně, soupeře přehrávali a do ničeho ho nepustili. Přesto jsme dostali první gól," vrtěl smutně hlavou domácí trenér David Oulehla a dodal, že naopak vstup do druhé půle se jeho týmu nevydařil. „Soupeř nás ve všem přehrával, ale v závěru jsme byli lepší a mohli i rozhodnout. Bod bereme, protože jsme na úvod měli opravdu těžkého soupeře. Je to kompaktní tým, hraje spolu delší dobu a před ročníkem udělal minimum změn. Věděli jsme, že hrají skvěle ve středu hřiště a na křídlech," chválil sílu Táborska žižkovský kouč. .

Po změně stran už se téměř 1900 diváků gólů nedočkalo. Druhý poločas už totiž nenabídl tolik aktivního fotbalu od domácího celku, ale i tak rušné momenty byly. Třeba v 55. minutě nejdříve neuspěl ve vápně žižkovský Podrazký, kterého skvěle vychytal Toma, a na druhé straně zahodil obrovskou příležitost i hostující Mrázek, jemuž se nepovedlo střelou po zemi překonat gólmana Hrubeše.

Blízko gólu byl v poslední minutě domácí náhradník Trýzna, ale jeho dalekonosnou střelu výborně zneškodnil brankář Toma.

„Abych řekl pravdu, jsem zklamán. Chtěli jsme tu vyhrát, což bylo v našich silách, ale naše hra do půle byla špatná a dostávali jsme se pod tlak. Po půli jsme už hráli mnohem líp, bohužel bylo z naší strany vidět také hodně nepřesností," netajil se svými výhradami trenér Táborska Petr Frňka.

Žižkov – Táborsko 1:1 (1:1) – Branky: 18. Volek – 8. Ciku. ŽK: Urbanec, Opluštil – Ciku, Cíferský. Diváci: 1895. Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Poživil. Žižkov: Hrubeš – Hašek, Opluštil, Pimpara, Šandera – Krystan (79. Trýzna), Eliáš, Podrazký (71. Gebert) – Urbanec, Dočekal, Volek (63. V. Klán). Táborsko: Toma – Landovský, Mráz, Cíferský, Hanzlík – Nešický (61. Presl), Kučera (78. Kalvach), Džafič, Ciku, Traore – Mrázek.

Liga junioři: Dynamo – Slavia 1:1 (1:0)

Po porážce 1:3 v Příbrami získali mladíci Dynama v domácí premiéře juniorské ligy doma se Slavií dobrý bod.

„Dobrý bod? Já bych řekl spíš výborný bod," prohlásil po včerejším zápase na Složišti trenér Petr Skála.

Jeho svěřenci začali aktivně a po Švantnerově nahrávce měl gólovku Vaněk, ale míč na malém vápně se mu nepodařilo zkrotit. Tak to vzápětí zkusil zpoza vápna a jeho dělovka jen lízla břevno. Vedoucí gól dal před půlí střídající Kadlec, hned po půli ale Kocourek dorazil na 1:1 a ve zbytku utkání už Slavia měla více ze hry.

Dynamo - Slavia 1:1 (1:0) - Branky: 34. Kadlec – 49. Kocourek. ŽK: Frnoch. Diváci: 110. Rozhodčí: Matějček – Flimmel, Koval.