„Byl to velice těžký zápas, ale zvládli jsme to a v tabulce pravdy jsme na nule,“ ocenil trenér Karel Havlíček bojovný výkon svých svěřenců, kteří po minulém vítězství doma s Hradcem Králové 2:1 dokázali stejným výsledkem zdolat i Mladou Boleslav. Ta přitom přijela na Složišti jako čtvrtý tým tabulky, zatímco Dynamo bylo až předposlední. „To je pravda, jenže my měli hodně těžký los, protože jsme hráli třikrát venku a jen jednou doma,“ připomněl kouč devatenáctky Dynama.

Domácí mladíci vstoupili do důležitého utkání aktivně a už v 6. minutě byli za svou snahu odměněni, když stoper Fišl vyslal ideálním obloučkem do vápna Malechu, jenž se elegantně zbavil svého strážce a nekompromisní ranou na zadní tyč otevřel skóre. „Zápas měl hodně velkou kvalitu, k čemuž v našem týmu přispěli i kluci z áčka. Oba, jak Fišl, tak Šplíchal, nám hodně pomohli. Jejich zkušenosti ze druhé ligy byly znát,“ pochvaloval si Havlíček.

O jednogólový náskok Jihočeši ale už záhy po standardní situaci a následném závaru ve vlastním velkém vápně přišli. Krátce před půlí měl po Šplíchalově akci gólovku Strejček, střela mu ale nesedla. Rozhodnutí tak padlo až čtvrt hodiny před koncem, kdy si na ideální Sedlákovu nahrávku naběhl do vápna Malecha a svým druhým gólem v zápase zajistil cennou výhru.

„Malecha odvedl výborný výkon, byl to jednoznačně nejlepší hráč na hřišti,“ nešetřil trenér Karel Havlíček chválou na nadějného středopolaře.

V dalším kole I. ligy dorostenců se devatenáctka Dynama pokusí uspět v sobotu v Plzni (11.00).

CO NA TO JAN MALECHA?
Oba góly dorostenců Dynama s Ml. Boleslaví dal 18letý Jan Malecha. „Hráli jsme skvěle,“ zářil po zápase, v němž byl dle trenéra nejlepším hráčem.

Jak jste ty své dva góly viděl? „Při tom prvním se mi povedlo obejít ve vápně jednoho hráče a dal to na zadní tyč. Sice se štěstím, ale sedlo mi to hezky… Na druhý gól mi to výborně dal Sedlo (Tadeáš Sedlák – pozn. aut.) na vápno, já si dal první dotek a trefil to k tyči vedle gólmana.“

Byl jste v utkání hodně vidět, i trenér vás chválil. Takže spokojenost? „Řekl bych, že mi to tentokráte docela šlo. Ale hráli jsme všichni dobře. Byl to těžký zápas, Boleslav hrála ještě s větším důrazem než Hradec, my to však zvládli jako celý tým.“

Ty tři body jste potřebovali, v tabulce jste byli předposlední… „Proto jsme si před zápasem řekli, že musíme vyhrát. To jsme zvládli a teď se musíme pokusit uspět taky někde venku.“