Po devítizápasové šňůře bez vítězství se konečně dočkali. Fotbalisté Sedlice ve 27. kole krajského přeboru v sobotu 28. května získali tři body. Teprve podruhé na jaře. Doma porazili předposlední Prachatice 1:0 (0:0) a v tabulce si polepšili na 12. příčku.

O výsledku duelu rozhodla 74. minuta, kdy trefil výhru Čabrádek.

Do Sedlice přijelo podle slov domácího trenéra Jiřího Slabého velmi mladé, rychlé a fotbalové mužstvo, které v posledních zápasech dvakrát vyhrálo. „A proti němu my s mnoha prohrami v řadě a totální impotencí vstřelit gól," uvedl.

Domácí začali aktivně, hned na začátku se dostali do dobrých šancí, ale neproměnili je. „Celou první půli jsme byli při chuti, vytvořili si šance na dvě utkání, ale opět nic," krčil rameny Jiří Slabý.

Ve 34. minutě soupeř vyhlavičkovával jistý gól. Hosté se těžko na malém hřišti vypořádávali s tvrdou hrou domácích a rychlým přistupováním hráčů.

Další neproměněné příležitosti viděli diváci až do již zmiňované 74. minuty, kdy padl jediný gól. „Václav Šrámek poslal (ne)povedený roh na tyč a míč se odrazil k Čabrádkovi, který se štěstím trefil přesně," popsal situaci domácí trenér.

Náskok v nervózním zápase už domácí udrželi. „Druhý poločas byl herně naprosto vyrovnaný. Škoda zbytečné branky, bod jsme si klidně mohli odvézt," řekl prachatický kormidelník Lukáš Kubát.

Sestava: Vančát – Obleser, Němec, Čabrádek, Čapek – Chytka, V. Šrámek, Mikeš, Dumský – Škulina (78. Valta), M. Šrámek.