Ojedinělý kousek se v podzimní části okresního přeboru fotbalistů povedl Davidu Caltovi, útočníkovi Sokola Bavorov. Ve 13 zápasech nastřílel úctyhodných 39 gólů! V průměru tedy tři na utkání. A z 59 celkem vstřelených gólů Bavorova tedy celé dvě třetiny připadají na kanonýra.

V některých zápasech se doslova střelecky utrhl, jako třeba v sobotu 26. září, kdy v 7. kole zaznamenal v utkání se Sedlicí B osm (!) branek při vítězství Bavorova 9:2. Do střelecké listiny se ale hráč, pro kterého je však sportem číslo jedna stolní tenis, zapsal alespoň jednou v každém utkání.

Při výčtu skvělého podzimu kanonýra budí respekt i další čísla – 5 gólů vstřelil ve dvou zápasech (s Česticemi a proti Lnářům), 4 góly si připsal proti Blatné B, ve třech utkáních zaznamenal hattrick, a to s Lomem, Civou Trans Rovná, Malenicemi. A dal také v řadě deset branek svého týmu (pět gólů do sítě Sedlice B a následně pět gólů proti Česticím).

Fotbalový rok 2015 Davidu Caltovi vyšel. Formu měl už na jaře, to vsítil 16 branek. Takže v soutěžních zápasech vstřelil 55 (!) branek celkem.

Za celou sezonu 2014/2015 dal David Calta 21 gólů. Toto číslo na podzim překonal už ve zmiňovaném 7. kole s béčkem Sedlice.
Samotný kanonýr si nedokáže vysvětlit, co za zmíněnou střeleckou produktivitou stojí.

„Nejpravděpodobnější asi bude, že jsem se za ty dva roky s klukama sehrál a prostě si rozumíme," uvedl pro Strakonický deník po osmigólovém představení. Jako cíl si stanovil skórovat alespoň jednou v každém utkání. Na podzim toto předsevzetí splnil.

Mít v mužstvu hráče takových střeleckých schopností je pro trenéra radost. „I když než David dospěl k těmto neuvěřitelným číslům, byl s ním jako s mladým docela boj," vrátil se do minulosti kouč Bavorova Petr Šafránek. „Nejdřív nás nechal ve štychu v klíčovém zápase s Volyní, kde porušil životosprávu. A loňský podzim trefoval převážně hlavy soupeřových brankářů, dal tehdy pouhých pět gólů."

Podle něj asi pomohla sázka, že pokud vstřelí na podzim více než deset branek, dostane od trenéra soudek piva. „Bohužel tu sázku měl vyhranou již v pátém kole… Ještě máme sázku na jaro, kdy má za povinnost vstřelit více jak patnáct branek, protože se mu na jaře daří víc," dodal Šafránek.

V polovině sezony je Bavorov druhý za Juniorem Strakonice se ztrátou čtyř bodů.

„Hraje celý tým a když pomůže střelec, je to snazší. Vyhrávali jsme zápasy i tam, kde se nám to dříve příliš nedařilo – v Hošticích a v Cehnicích. Asi nejvíc mě mrzí jediná porážka s Katovicemi B, ale asi už jsme ji potřebovali," hodnotil Petr Šafránek. A jaro? To nechává otevřené, z dlouhodobého hlediska ho má Bavorov horší…