Konečné desáté místo obsadili v minulé sezoně fotbalisté Sedlice. A to hlavně díky vydařenému závěru podzimu a solidnímu vstupu do jarní části. Závěr soutěže ale nezvládli, na jejich konto přibývaly porážky. Druhá sezona v krajském přeboru bude pro tým opravdovou zkouškou. „Budeme poctivě makat a snažit se vyhnout záchranářským bojům," zdůrazňuje trenér Přemysl Šroub.

Co z vašeho pohledu čeká Sedlici v její druhé sezoně v krajském přeboru? Přece jen, ve druhé polovině jarní části minulého ročníku jste měli velké problémy a nedokázali jste vyhrát…
Sedlici čeká pořádná porce náročných zápasů a já doufám, že začneme nový ročník jinak, než jsme končili ten minulý.

Byl tento výpadek více zapříčiněn uspokojením hráčů z dostatku bodů a jistoty záchrany, nebo velmi úzkého kádru a tedy únavou?
Zapříčinilo to více věcí. Jednak to byla jistota záchrany, dále úzký kádr a v neposlední řadě anglické týdny středa – sobota – středa, kterých bylo na jaře opravdu hodně. To jde v amatérském fotbale skloubit s prací opravdu těžko.

Povedlo se podle vás zapracovat během léta dostatečně na tom, aby se něco podobného neopakovalo 
a vy jste v soutěži jen nepaběrkovali na chvostu?
Nikdo nechce hrát na chvostu tabulky, ani Sedlice. Budeme poctivě makat a snažit se vyhnout záchranářským bojům.

Pokazila poslední čtvrtina předchozí sezony celkový dojem z ní, nebo převážila pozitiva a 10. místo jste si vyhodnotil pozitivně?
Samozřejmě, že konec nebyl
 z naší strany dobrý, ale je třeba pohlížet na sezonu jako celek. Cíl byl záchrana v soutěži, a to se povedlo. Takže spokojenost.

Co vám ukázala premiérová účast v přeboru kraje? Co je pro vás zkušeností, z čeho můžete čerpat?
Ukázala mi, že krajský přebor je hodně vyrovnaná soutěž a porazit může opravdu každý každého. Mužstva už teď dobře znám a z toho mohu vycházet. Na každý tým se pokusím najít recept
 a hráče dobře připravit na každý zápas.

Jak už jsem zmínil, Sedlici dlouhodobě trápí úzký kádr. Jak je to 
s posílením, je dostatečné?
Posílení není úplně podle mých představ. Dva hráči odešli a tři přišli. Ještě máme nějaká jména v hledáčku. Uvidíme, jak to dopadne.

Bude podle vás znát to, že z týmu odešel zkušený brankář Radek Charvát? To je přeci jen citelné oslabení na veledůležitém postu.
Radek Charvát byl pro nás velkou oporou a tímto mu chci ještě jednou poděkovat za poctivou práci pro Sedlici. Místo něho přichází do branky Jakub Kozlík a já doufám, že Radka dokáže plnohodnotně nahradit.

Jak byste zhodnotil přípravu? Byla podle vašich představ?
Letní příprava je hodně krátká. Tréninková morálka? Nebyla to žádná sláva. Někteří hráči se
 v jejím průběhu zranili, jiní čerpají dovolené. Je to jako na houpačce. Jednou je nás dost, podruhé málo. Mé představy to rozhodně nenaplnilo.

Na čem jste v přípravě pracovali
a zaměřili se především?
První týden přípravy byl zaměřen na obnovení kondice a od té doby pracujeme převážně na hřišti s balonem. Hodně jsem se zaměřil na útočnou fázi a zakončení.

S čím byste byl po podzimu spokojený? Jaký cíl ohledně umístění má Sedlice?
Byl bych spokojený, kdyby se nám vyhýbala zranění a nasbírali jsme takový počet bodů, který by zaručoval klidný střed tabulky. Cíl Sedlice je jednoznačně záchrana v soutěži.

Jak bude podle vás soutěž vypadat v nadcházejícím ročníku? Koho vidíte na špici a koho na chvostu?
Očekávám znovu hodně vyrovnaný ročník. Nejvyšší příčky podle mého názoru obsadí trio Dražice, Prachatice a Roudné. Na sestup nikoho tipovat nebudu. Jen doufám, že to nebude Sedlice.

Soupiska

BRANKÁŘI: J. Kozlík, Z. Vadlejch

OBRÁNCI: V. Klíma, Z. Svoboda, R. Kuneš, J. Obleser, P. Vaněk

ZÁLOŽNÍCI: P. Hornát, Z. Mikeš, M. Čapek, M. Běloušek, J. Němec, L. Káňa, J. Lávička

ÚTOČNÍCI: J. Říský, J. Forman, M. Köhler

TRENÉR: Přemysl Šroub

Odchody: Radek Charvát, Josef Šimonovský
Příchody: Jakub Říský, Jakub Kozlík, Lukáš Káňa