Do bojů o postup fotbalisté Vodňan v minulém ročníku I. A třídy nepromluvili, skončili šestí. Pro novou sezonu ovšem trenér Václav Hrachovec naplno vyhlašuje: „Chceme hrát na postup!" Ví, že v uplynulé sezoně tým trápily nestabilní výkony, proto je chce stabilizovat. Jinak totiž na nejvyšší příčky jeho mužstvo pomýšlet nemůže.

Jak jste si vyhodnotil konečné šesté místo v minulé sezoně? Nebylo trochu za očekáváním?
Nešlo tolik o umístění. Na postup jsme asi neměli, trápily nás totiž velké výkonnostní výkyvy s papírově slabšími soupeři. Tyto zápasy jsme bohužel nedokázali zvládnout, proto jsme neskončili výše. Bude tedy potřeba se zaměřit na stabilizaci výkonnosti. Také nás trápila řada absencí, ale to asi každé mužstvo. Pro nás je teď hlavní úkol mančaft posílit – rozšířit kádr.

Když pomineme nejlepší trojici, která hrála o prvenství, co vám chybělo skončit výše než Lažiště a dokonce i nováček z Blatné, který vás předskočil?
Naše lavička byla slabší, neměli jsme tolik kvalitních hráčů na vystřídání. Naším problémem byl úzký kádr. Nepovedl se nám úvod jara
 a v závěru poslední utkání
 s Mirovicemi, které jsme doma prohráli 0:2. Z toho pak vznikají různé spekulace…

S herní stránkou jste byl spokojený jak?
Byly zápasy, se kterými jsem byl hodně spokojený. Ale v jiných jsem zase nechápal, že tak špatně vůbec dokážeme hrát. Jak jsem říkal, trápily nás výkonnostní výkyvy. Bez nich bychom mohli myslet na lepší umístění.

Vidíte posun v kvalitě týmu od doby, kdy jste ho před minulým ročníkem převzal?
Hráči si na mě zvykli, já na ně. Poznali jsme se a víme, co od sebe čekat. I z tohoto pohledu by nadcházející sezona měla být lepší. Pevně v to věřím. Důležitý pro nás byl také postup béčka z okresního přeboru do I. B třídy.

Jaké ambice budete mít do nového ročníku? Postupu byste se jistě nebránili, ale konkurence bude velká…
Nebudu si na nic hrát – chceme předvádět pěkný fotbal a hrát na postup. Chci prostě postoupit! Bude to samozřejmě těžké, soutěž je vyrovnaná, řada týmů je hodně silných. Favority budou určitě Týn nad Vltavou a Lažiště.

Jak zatím probíhá příprava, co se hlavně snažíte zlepšit?
Děláme rekonstrukci kabin, je to trošku chaotické. Máme za sebou dva zápasy, kdy jsme porazili Sedlici 3:1, ale pak jsme prohráli v Sušici 1:8. Teď v sobotu nás čeká doma turnaj, jeden turnaj čeká také béčko. Trénujeme čtyřikrát týdně, hlavně s míčem. Budu především hledat optimální sestavu.

Jsou nějaké změny v mužstvu?
V Dynamu České Budějovice zůstal na hostování můj syn Václav a Petr Celý prodloužil hostování v Dačicích. Jinak se z Lažiště vrátil brankář Zdeněk Liška a z hostování v Protivíně gólman Jiří Novák. Z hostování ve Vlachově Březí se vrátil také Michal Hojdekr a Tomáš Kouba 
z Chelčic. A myslím, že téměř na sto procent přijdou další tři hráči, intenzivně jednáme. Konkrétní tedy zatím nebudu. Chci ale kvalitní hráče!

Vodňanské béčko postoupilo do I. B třídy. Bude to z pohledu áčka výhoda, nebudou si týmy naopak spíše konkurovat? Nebo je pro vás hlavní, že hráči nevytížení tolik v áčku budou hrát kvalitnější krajskou soutěž než dosud okresní přebor?
Ze všech stran jsem slyšel, že je nesmysl mít týmy v I. A třídě a v I. B třídě. Ale okresní přebor je pro naše mladé kluky málo, I. B je už kvalitnější 
a fotbalovější soutěž. Také pro kluky z áčka na rozehrání to bude lepší. Postup béčka se nám povedl, takže teď ještě přidat postup áčka, to by se nám líbilo. Už vzhledem k tradici by měly Vodňany hrát krajský přebor!