Kanonýr Lomu Michal Mišiak dovedl Lom k vítězství v Poháru OFS Strakonice 2021/22.Kanonýr Lomu Michal Mišiak dovedl Lom k vítězství v Poháru OFS Strakonice 2021/22.Zdroj: Jan ŠkrleFotbalisté Lomu hostili v Dudák OP na Strakonicku béčko Volyně a k vysoké výhře svého týmu přispěl Michal Mišiak hned čtyřmi góly. Navíc se mu v prvním poločase podařil během čtvrt hodiny hattrick. „Rychlejší hattrick se mi nikdy předtím nepovedl. Stejně tak čtyři branky v jednom utkání,“ ohlédl se zpět ve své střelecké kariéře Michal Mišiak a pokračoval: „Na přesný počet hattricků už bych nevzpomněl, přestože bych je asi dopočítal na prstech jedné ruky. Jistě mohu mluvit o čtyřech, z toho tři z nich v posledních mých třech odehraných zápasech. Pak ten, který mám nejvíce v paměti. Byl za Blatnou v roce 2015 proti Lažišti, kdy jsme díky němu otočili zápas v jeho závěru.“

Čtyři branky a každá trochu jiná. Jak své čtyři trefy Michal viděl přímo ze hřiště? „Ten hattrick jsem dal hlavně díky mým spoluhráčům. Při prvním gólu jsem pouze završil sólo Jaroslava Kráma z bezprostřední blízkosti do prázdné branky. Druhý byl přímo po výkopu brankáře Davida Reguše, kdy jsem šel sám na hostujícího brankáře. Pokud toto čte, omlouvám se mu za trefu do kolene při této střele, která mu způsobila návrat zranění, a doufám, že bude v pořádku. Třetí gól jsem dal po dlouhém autu Michala Petráška, kdy jsem opět šel sám na brankáře. A čtvrtý si budu ještě nějakou dobu pamatovat, takový ten gól mezi štěstím a náhodou. Několik metrů za půlicí čarou jsem místo přihrávky zvolil střelu na bránu a balon tam zapadl,“ popsal své branky lomský kanonýr.

Dušan Kapuscinský uprostřed v dresu Plzně.
Nejraději vzpomínám na gól proti AC Milan, říká kanonýr Dušan Kapuscinský

Samozřejmě i v Lomu se musí střelci tří a více branek svému týmu revanšovat. „Zatím jsem se toho nezhostil patřičně tak, jak by se asi slušelo. Nechávám to v tuhle dobu už na blížící se dokopnou,“ dodal s úsměvem Michal Mišiak.

Kanonýr Lomu se dostal do čela střelecké tabulky své soutěže se třinácti góly. Konkurenci mu v ní dělají především spoluhráči Vojtěch Šavrda (11) a Tibor Mišiak (8). Budou to tedy klubové dostihy o korunu Krále střelců? „Celkové musím říct, že letos se nám střelecky daří. Hořkosladké je na tom to, že i přes tak velký počet vstřelených gólů jsme na tom bodově hůře. Soutěžit o Krále střelců se spoluhráčem Vojtou Šavrdou je těžká disciplína. Ve většině zápasů, do kterých nastoupí, minimálně jednu branku dá a potvrzuje to každou sezonu. Hecování mezi námi není, jsme rádi každý za toho druhého, ať dá gól kdokoliv z nás,“ potvrdil Michal, že jde hlavně o týmový výsledek, ale s úsměvem následně dodal: „Akorát druhého z těchto střelců, rodinného příslušníka Tibora Mišiaka, před sebe nepustím.“

Dražejovský kanonýr Tadeáš Brož (vpravo).
Po debaklech jsme si výhru pořádně užili, říká kanonýr Dražejova Tadeáš Brož

Lom již v minulé sezoně útočil na čelo tabulky, jaké jsou plány v té současné? „V minulé sezoně jsme zvládli nemalou část těžkých zápasů s rozdílem jednoho gólu, byly to herně těžší duely. Na jaře jsme pak nedokázali navázat na úspěšný podzim, kdy nás trápil i nedostatek hráčů. Pokusíme se v této sezoně soupeře z horní části tabulky na jaře ještě určitě minimálně potrápit,“ věří svému týmu Michal.

Lom je však specialistou na Pohár OFS. V minulé sezoně jej vyhrál a postoupil do krajského. V této sezoně je v okrese v semifinále. „Pohárová utkání nám docela svědčí a obhájit prvenství v letošní sezoně bude určitě náš společný cíl,“ má jasno lomský kanonýr.

Zdroj: Deník