A jak potvrdily i výhry Olomouce v Ml. Boleslavi a Baníku v Hradci, černou sérii sedmadvaceti zápasů venku bez vítězství téměř po dvou letech svěřenci trenéra Františka Cipra zlomili v pravou chvíli! „Jsou to pro nás velice důležité tři body,“ vyzdvihl trenér Dynama. „Ta série byla skutečně strašně dlouhá, každý nám ji předhazoval. Udělali jsme veliký krok k záchraně, všichni jsme velice šťastní,“ líčil své pocity novinářům hned po zápase kapitán mužstva Roman Lengyel.

Důležitý triumf v boji o záchranu zajistila Dynamu vydařená brejková situace, kterou Brazilec Sandro proměnil s velkým přehledem. Nemenší uznání ale zaslouží i Řezníček, jenž mu balon ideálně na střelu postrčil. „Řezníček odvedl v Teplicích velký kus práce a tu gólovku připravil nádherně,“ ocenil Cipro.

Za výkon však budějovický kouč pochválil celý tým. „Před lety jsem v Teplicích s Budějovicemi vyhrál 3:1 a v duchu jsem věřil, že by to mohlo zase vyjít,“ usmíval se Cipro, podle něhož si jeho tým ty tři hodně důležité body za předvedenou hru zasloužil. „V první půli jsme byli fotbalovější, dařila se nám kombinace, dali jsme gól a měli rozehraných ještě dost dalších brejkových situací a předšancí,“ zmínil několik slibných akcí, které jeho tým v první půli měl. „Teplice až na pár standardek naopak do půle prakticky nic neměly. Možná, že nás i trochu podcenily,“ usoudil zkušený kouč.

Tento názor potvrdily i hlasy z domácího tábora. „Nedovedu si vysvětlit, jak je možné, že jsme hráli tak špatně, hlavně tedy v první půli. Asi to bylo tím, že jsme si na soupeře nevěřili. A zřejmě jsme čekali, že Budějovice od začátku zalezou, jenže nic takového se nestalo,“ všiml si domácí forvard Martin Jindráček.

Ve druhé půli se obraz hry sice už změnil, zasloužené vítězství si hráči Dynama vzít ale nedali. „Po půli to už tak dobré z naší strany nebylo, ale rozhodně se obraz hry nezměnil proto, že bychom snad my chtěli jen bránit. Domácí prostě hru otevřeli a zatlačili nás. Až na Dolejšovu loženku ani ve druhé půli ale nic neměli a bylo to jen o centrech, se kterými obrana neměla potíže. Navíc i Daněk v bráně působil velice jistě,“ uzavřel Cipro.

To uznal i jeho teplický protějšek. „Po pauze jsme zvýšili aktivitu i nasazení, ale pozdě, měli jsme jednu příležitost. Jinak to byl tlak bez šancí,“ posteskl si Petr Rada.

Ani na Velikonoce neměli hráči Dynama volno, den po zápase i v pondělí odpoledne trénovali – už v pátek totiž doma hostí pražskou Slavii (20.15)!

Teplice – Č. Budějovice 0:1 (0:1)

Branka: 44. Sandro. Rozhodčí: R. Hrubeš – T. Kovařík, Košec. ŽK: Lukáš, Rosa, Dolejš, Vachoušek. Diváci: 3012.

Teplice: Grigar – Ježdík (85. Mujagič), Lukáš, Matula, Rosa – Dolejš, Siva,Vachoušek, Čajič (54. Mahmutovič), Vůch (60. Stožický) – Jindráček. Trenér:Rada.

Č. Budějovice: Daněk – Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec – Klesa, Rýdel,

Otepka (90. Brezinský), Javorek, Sandro (82. Hudson) – Řezníček (87.Němec).Tre­nér: Cipro.