Prvního jarního vítězství se v neděli dočkali fotbalisté Strakonic. Na hřišti posledního Slavoje Koloveč vyhráli 1:0. Tři body vybojovali až v pátém utkání odvetné části. Obránce Karla Slámu muselo vítězství těšit o to více, že tým vedl s kapitánskou páskou na ruce.

Připsali jste si první jarní tři body. Jak jste viděl zápas?
Bylo to hodně vydřené vítězství. Utkání bylo plné soubojů, obě strany hrály s nasazením. Tři body jsou velmi cenné. Ale zasloužené. I když je Koloveč na posledním místě, má velmi kvalitní tým – ať už se jedná o bratry Došky nebo v obraně o Petra Vlčka, ten je pořád osobností. Domácí sice šance měli, ale trestuhodně je nedali. My jsme chodili sami na bránu a střelba byla také špatná. Na konci si soupeř vytvořil nějaký tlak, ale kdybychom zvýšili na 2:0, bylo by hotovo. Takto jsme se museli strachovat až do závěrečného hvizdu.

Nastoupil jste poprvé s kapitánskou páskou. Jak jste k ní přišel?
Martin Leština je zraněný. Minule proti Bohemians B byl kapitánem Venca Janů, ale ten teď nehrál. A tak trenér řekl, že budu kapitánem. Respektoval jsem to. Jestli budu příště, to nevím. Ale když jsme vyhráli, tak mi pásku asi nechají. Že přináším štěstí…

V obraně jste nastoupil se zkušeným Milošem Brezinským. Jak se vám s ním hrálo?
Výborně. On je velmi zkušený stoper, už toho zažil hodně a hrál i v cizině. Bylo to
v pohodě. Hlavně jsme měli výškovou převahu a likvidovali vysoké míče soupeře.
Zdeněk Křížek nás výborně dirigoval, a co prošlo, on chytil. Byla to naše jistota.

Pomůže toto vítězství do dalších utkání?
My jsme už potřebovali vyhrát. Teď by měla přijít nějaká série výher, abychom se opět vrátili alespoň tam, kde jsme byli na podzim.

V sobotu vás čekají Rokycany, kde jste na podzim vyhráli 2:0,
a proti kterým byste měli potvrdit body z Kolovče…
V prvním utkání jsme byli jasně lepší. A musím říci, že to bylo také dost vyhecované, hlavně ze strany diváků. Jak říkám, musíme vyhrát a především začít dávat více gólů, protože zatím jsme víc než jeden v zápase nevstřelili. Máme nyní kvalitní útočníky, ať je to Němec nebo Hudson. Oba by měli asi hrát, protože ligu se Slavií hraje Dynamo v pátek večer. Tak doufáme, že
v sobotu pendlové budou moci opět nastoupit.

JAN ŠKRLE