Nováčkem letošního ročníku bude společnost Röchling Engineering Plastics, s. r. o. se sídlem v Plané nad Lužnicí, která dodává plastové výrobky téměř do všech průmyslových odvětví. Hráče do „bojů“ o co nejlepší umístění v letošním ročníku Zaměstnanecké ligy Deníku povede Zdeněk Bušta, který ve společnosti pracuje jako technik výroby. „Zájem o to hrát byl docela velký, až jsem byl sám překvapený,“ řekl s tím, že v týmu má hráče, kteří přičichli k fotbalu. „Tři šikovní kluci hrají první B třídu, zbytek jsou bývalí fotbalisté nebo hobíci,“ přiblížil složení týmu, s nímž 23. nastoupí v Táboře na hřiště.

Dodal, že coby tým, který se podobné akce účastní poprvé, nemají ponětí, co očekávat. „Vůbec nevíme, do čeho jdeme, ale těšíme se na to. Budeme se snažit uspět, ale také si akci v klidu užít,“ uvedl Zdeněk Bušta s úsměvem na tváři.

Současně s tím věří, že i oni budou mít na akci mezi diváky početnou skupinku fanoušků z řad vedení společnosti či kolegů. „Myslím si, že určitě dorazí někdo fandit,“ řekl kapitán, který více než fotbalu fandí hokeji. „Rád se ale podívám na fotbalovou ligu mistrů. Co se vesnického fotbalu týká, fandím a občas zajdu na tučapský fotbal,“ dodal.

Než vyběhnou hráči ze společnosti Řöchling na hřiště, mají před sebou ještě měsíc případného tréninku. „Žádná speciální příprava nebude. Třeba je trošku zapracovat na fyzičce,“ řekl se smíchem.