Víkendové kolo A skupiny I.A třídy může hodně napovědět. Blatná hostí v neděli 3. června od 16 hodin nebezpečný celek Tatranu Prachatice. Ten má sice hodně nevyrovnané výkony, ale na kvalitní soupeře dokáže zahrát. „Na zápas s Prachaticemi se těšíme. Víme, že mají kvalitní tým a budou hrát otevřený fotbal. To nám vyhovuje. Věřím, že diváci uvidí kvalitní zápas,“ zve na nedělní duel Michal Brabec, trenér Blatné, a dodává: „Jsem rád, že se mi podařilo po zápase v Bavorovicích přemluvit Michala Petráška, aby nám ještě do konce sezony pomohl. Máme hodně mladý tým a takového zkušeného hráče v týmu moc potřebujeme. Dlouhá léta jsme kamarádi, vysvětlil jsem mu situaci v týmu a požádal, aby zůstal alespoň do konce sezony.“

Stejně jako Blatná mají po 43 bodech i Bavorovice a Týn nad Vltavou. Bavorovice v sobotu 2. června zajíždějí na Sedlec a i když hraje předposlední se třetím, favorita nelze v tomto zápase odhadnout. Sedlec musí bezpodmínečně naplno bodovat, aby živil alespoň malou naději na postup. Navíc Bavorovicím to na hřištích soupeřů na jaře tolik nejde.

Vedoucí Týn nad Vltavou jede na čtvrtou Slávii České Budějovice. V zápase kola ztrácejí domácí na lídra tři body. V případě výhry by tak zůstali ve hře o postup. Slávia produkuje kvalitní fotbal a na výhru určitě má. To by Blatné hodně pomohlo. Na druhé straně se ani Slávisté nevyhnuli na jaře propadákům, když prohráli na Lokomotivě ČB 0:4 a pak doma s Velešínem 3:5.

Nezapomeňme však ani na zápasy týmů ze Strakonicka.

Vodňany doma hostí Větřní a budou jasným favoritem. Strakonický Junior míří do Vimperka, který je v poslední době postrachem týmů z popředí tabulky.