Za krásného fotbalového počasí se na výborně připraveném hřišti v Blatné střetly ve středu 23. července dva týmy, které v loňské sezoně postoupily o soutěž výše. Klatovy budou bojovat v divizi a Blatná v 1.A třídě.

TJ Blatná – SK Klatovy 1:6 (1:2). Branky: 28. Nový – 3. Krejčí, 18. Sýkora, 67., 79. a 83. z penalty Lukeš, 71. Gyorgy. Rozhodčí: Marek Kračmer – Miroslav Rod, Josef Hornát. Přihlíželo 100 diváků.

Michal Vanduch, předseda oddílu Blatná: „Vrátil se nám z angažmá v Německu šikovný Brynda, který by měl svými zkušenostmi a přehledem týmu pomoci. Hosté začali aktivně a těžili převážně z chyb domácích a rychlých protiútoků. Takto padly první dvě branky, které vstřelili Krejčí a Sýkora. Poté se hra vyrovnala a ke slovu se dostali i blatenští hráči. Po krásné akci Bryndy se k balónu dostal Nový a do prázdné brány snížil na 1:2. Tímto výsledkem také první poločas skončil. Začátek druhého poločasu se nesl v podobném duchu jako konec prvního. Postupně se ale začala projevovat větší kvalita hostujícího týmu, který převzal otěže zápasu. Pěknými kombinacemi přehrával domácí, z čehož pramenily další branky. Třikrát se během 16 minut trefil kapitán Lukeš. Čistý hattrick mu překazil čtvrtou brankou Gyorgy. A to ještě několik šancí chytil brankář Chlanda. Domácí se do protiútoků dostávali sporadicky a žádnou větší šanci si nevypracovali. Zápas skončil výsledkem 1:6 a zaslouženou výhrou hostí. Rád bych poděkoval rozhodčím za spravedlivé řízení utkání a popřál oběma týmům mnoho úspěchů v nadcházející sezoně."

Další přípravné utkání Blatné se uskuteční v sobotu 26. července od 10.15 hodin. Soupeřem nám bude mužstvo Čimelic.

Sestavy:
Blatná: Vlas – Voborník, Čadek P., Nový, Kallmunzer, Motyka, Brynda, Křivanec, Mišiak, Rubáš D., Stulík (Chlanda, Rubáš O., Martínek, Říha, Burian). Trenér Michal Čadek.

Klatovy: Rojík – Žáček, Blažek, Meszároš, Procházka, Jůda, Sýkora, Kadlec, Gyorgy, Lukeš, Krejčí, Opl, Vítovec, Janda, Štengl, Dolanský, Kohout, Krásný, Cibulka. Trenér Jiří Jakš.

Autor: Jan Škrle