Blatná – Planá u ČB 4:1 (2:0). 44. M. Mišiak, 45. L. Machovský, 46. R. Peleška, 72. L. Motyka – 48. J. Pintér.

„Další důležité utkání před domácími fanoušky jsme dokázali vyhrát a nebylo to vůbec lehké, byť je nakonec výsledek jednoznačný. Zápas jsme zlomili v náš prospěch až těsně před přestávkou, když jsme vstřelili v rozmezí dvou minut dva góly za sebou. Do té doby to bylo ale vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. Po přestávce jsme přidali hned třetí branku, nevzdávající se soupeř ale vzápětí snížil. Poslední dvacetiminutovka už se čtvrtou brankou s síti Plané pak byla plně v naší režii. Poslední utkání odehrajeme v sobotu ve Vimperku, a i když vše není v našich rukách, stále všichni věříme, že se nám celkové vítězství v soutěži podaří získat,“ hodnotil utkání asistent blatenského trenéra Roman Remeš.

Sestava Blatné: Chlanda (77. Šimůnek) – Sedláček (65. Míka), Petrášek, Šejvar, Sýkora – Mišiak, Prokopec, Motyka, Jícha (33. Machovský) – Peleška (71. Stulík), Nový (82. Kůst).

Junior Strakonice – Vodňany 4:2 (3:1). 29., 37. a 45. (PK) J. Zušťák, 71. T. Kostka – 20. (PK) L. Kunc, 70. M. Polanský.

Hosté přijeli k utkání bez trenéra Václava Hrachovce, který u týmu skončil prakticky po již několikrát propírané porážce v Bavorovicích. Přesto odehráli v derby solidní zápas.

„V úvodu utkání jsme působili až příliš zakřiknutým dojmem a soupeř šel z pokutového kopu do vedení. Pak jsme se konečně zmátořili a Honza Zušťák třemi brankami, když ta třetí byla také z penalty, stav utkání do poločasu otočil v náš prospěch. Pod dojmem vedení jsme v úvodu druhého poločasu opět trochu zvolnili na tempu a soupeř toho dokázal využít ke vstřelení kontaktního gólu. Rozhodnutí padlo dvacet minut před koncem utkání, kdy dal naší čtvrtou branku další zkušený harcovník Tomáš Kostka,“ hodnotil zajímavé utkání Rostislav Hrubý,, asistent trenéra Junioru Strakonice.

„I když jsme byli v prvním poločase pod tlakem, tak se nám podařilo vstřelit vedoucí branku. Pak se však projevila zkušenost Zušťáka, který dal tři góly. Samozřejmě jsme hráli maximum, nelze nikomu nic vyčítat, ale na výkonu a výsledku se odrazilo několik faktorů. Blíží se závěr sezony a prakticky se pro nás v tabulce již nic převratného neděje. Navíc se hrálo tak trochu pod dojmem toho, že skončil trenér a kluci si chtějí dohrát sezonu ve vlastní režii. Navíc je hodně zraněných a hraje se s velice mladým týmem. Ale kluci určitě nezklamali. Strakoničtí měli přeci jenom větší motivaci, byl to jejich poslední zápas sezony na domácím hřišti a chtěli se s diváky rozloučit vítězstvím,“ doplnil k utkání Radek Kapusta z hostujícího týmu.