Ústecká Arma čtyři dny před cestou na jih Čech přejela Znojmo 4:0 a její hráči věřili, že by mohli uspět i na Střeleckém ostrově. S rozjetým Dynamem však drželi krok jen do té doby, kdy se po několikerých průtržích mračen na vodou nasáklém trávníku dalo chvílemi hrát spíš vodní pólo. Jak se voda vsakovala, převaha Dynama narůstala. A po dvou slepených gólech už Jihočeši na hřišti suverénně kralovali.

„Moc jsme si před reprezentační přestávkou přáli získat tři body a těší mě, že se nám to podařilo,“ ocenil trenér David Horejš a vítězství svého týmu označil za zcela zasloužené. „My si od první minuty za vítězstvím jednoznačně šli. Výborně jsme do utkání vstou᠆pili a byli jsme úvodní půlhodinu jasně lepší. Škoda jen, že jsme nedokázali svou převahu korunovat i gólem,“ litoval trenér Dynama, dle něhož v první půli byl na překážku těžký terén. „Míč se ve vodě zastavoval, proto často hráči volili i delší nákopy,“ krčil rameny Horejš.
Naštěstí trávník na Střeleckém ostrově má velkou kvalitu, takže po přestávce už se dalo držet míč na zemi a kombinovat. „Druhý poločas už byl jednoznačně v naší režii, kvalitně a rychle jsme kombinovali, dali jsme dva pěkné góly a hru pak zcela bezpečně kontrolovali,“ pochvaloval si českobudějovický kouč.

Oba góly padly po ukázkových kombinačních akcích. Navíc další gól, jemuž předcházela skvostná akce ve velké formě hrajícího Romana Wermkeho, rozhodčí po Táborského nahrávce na Mashikeho pro ofsajd neuznali.

Výhru Dynama za zcela zaslouženou odsouhlasil i i trenér hostí Jiří Skála: „Mé hodnocení bude jednoduché, neboť hráči Dynama byli lepší, rychlejší, více byli na míči a dobře kombinovali. Hlavně druhou půli, kdy dali rychle po sobě dva góly a tím zápas rozhodli. Vyhráli zcela zaslouženě,“ uznal Skála, jenž jako hráč i začínající trenér v Dynamu svého času úspěšně působil.

Na přímý dotaz, jak výkon jeho týmu ovlivnila neúčast několika hráčů, Skála jen pokrčil rameny: „Samozřejmě, že tak důležití hráči, jakými jsou Pimpara či Peterka, nám chyběli, na to se ale nechci a nemohu vymlouvat. Soupeř prostě hrál velice dobře a my hráli do pevné obrany,“ konstatoval.

Stínem utkání byla zranění dvou domácích fotbalistů – už po dvaceti minutách odkulhal obránce Matěj Helešic (nahradil ho Havel) a v závěru musel jít ze hřiště i Roman Wermke (za něj přišel Pouček).

„Ta dvě zranění jsou veliká nepříjemnost, která kalí naši zaslouženou radost z výkonu i výsledku,“ vraštil čelo trenér Horejš, jenž na levý kraj obrany posunul Kladrubského. „Pro Lukáše Havla jít do rozjetého utkání na stopera nebylo jednoduché, musím ale říct, že to zvládl velice dobře,“ vyzdvihl Horejš. „Snad zranění Wermkeho ani Helešice nebudou tak vážná,“ zadoufal. „Nepříjemnost je to hlavně pro Helešice, jenž byl nominován do jednadvacítky,“ litoval kouč Dynama.

Liga junioři: Dynamo ČB – Dukla Praha 3:2 (0:2) – Branky: 55. a 62. Moravec (2x11), 50. Kadula – 37. Lauko, 44. Vyleta. ŽK: Frnoch, Hála – Brabenec, Šimek. Diváci: 80. Rozhodčí: Matějček – Blažej, Flimmel . Dynamo: Luksch – Řehoř, Frnoch, Štifter, Krejčí – Matoušek (46. Škoda), Hála, Benát, Pouček (83. Kadlec) – Kadula (86. Kubata), Moravec.