Trápení pokračuje! Už šestá porážka z devíti jarních zápasů přibyla v neděli 11. května na konto fotbalistů Sedlice. Ti doma podlehli prvním Dražicím 1:3 (1:2) a jsou v tabulce devátí s 33 body.

Ovšem utkání nebylo nijak jednoznačné a kouč Přemysl Šroub dokonce uvedl: „Podali jsme jeden z nejlepších výkonů na jaře, bohužel to na body nestačilo. Měli jsme je v takovém utkání získat."

Těžko svým svěřencům něco mohl vyčíst. Ti bojovali, ale chybělo jim štěstí. Podle trenéra by duelu slušela spíše remíza. „Dražice se v první půli dostaly třikrát do vápna a daly z toho dva góly – z toho byl jeden náš vlastní. Prostě nám teď do branky spadne všechno a je špatně, když musíme pořád dotahovat náskok soupeře," zmínil se Přemysl Šroub.

Hosté se dostali do vedení už v 5. minutě, kdy se prosadil Kromka. Ve 21. minutě ale vyrovnal domácí kapitán Mikeš hlavou po trestném kopu. Radost ale trvala jen chvíli, hned ve 24. minutě přišel zmiňovaný vlastní gól Kuneše.

Ve druhé půli si Sedličtí vytvořili tlak a šance, nebylo jim však přáno. Jejich smůlu dokládal okamžik, kdy míč mířil do branky a Káňa ho chtěl dorazit, jenže ho vykopl! „Vůbec to, co nedal Káňa v zápase…," povzdychl si kouč.

Třetí branku přidali hosté až v nastavení, kdy už domácí hráli na čtyři útočníky a méně bránili. Z brejku skóroval Voneš. „Těžko klukům něco vyčítat, bojovali. Ale průběh takového zápasu je samozřejmě sráží," dodal Přemysl Šroub.

A hodnocení duelu ze strany dražického hrajícího trenéra Pavla Janoucha? „Až na standardní situaci, ze které dal soupeř gól, jsme měli první poločas jasně ve své moci. Ve druhé půli se domácí snažili prosadit nakopávanými míči, my jsme si však utkání pohlídali."

Sedlici nyní čeká venkovní utkání s Třeboní a pak podle trenéra dva klíčové zápasy jara: doma se Soběslaví a venku s posledními Bavorovicemi.

Sestava: Kozlík – Kuneš, V. Klíma, Svoboda (46. Forman), Obleser – Káňa (67. Čabrádek), Čapek, Němec, Hornát (85. D. Říský) – Běloušek, Mikeš.