Tahle story se začala psát vlastně už před šesti lety. Už od svých čtrnácti let patřil Max Taylor slavnému Manchesteru United a snil o tom, že si jednou zahraje v anglické Premier League. Jenže do slibně rozjeté kariéry, kdy před sezonou 2018/19 „povýšil“ v pouhých osmnácti letech do výběru do 23 let, zasáhl nemilosrdně osud.

Aritz Aduriz z Bilbaa nasázel v Evropské lize Genku hned pět branek.
Ze hřiště rovnou pro umělou kyčel. Španělský rekordman v 39 letech končí

V listopadu 2018 byla mladému fotbalistovi diagnostikována rakovina varlat. Taylor musel podstoupit náročnou léčbu chemoterapií. „Bylo to neskutečné. Opravdu mi právě řekli, že je to rakovina?“ popisoval obránce pro BBC první pocity poté, co se dozvěděl nemilosrdnou diagnózu.

Neodbytné otázky

V tu chvíli se v jeho hlavě začaly rojit otázky. Co bude dál? Budu zase hrát fotbal? A budu vůbec žít? „První noc léčby byla nejtěžší. Třesete se a potíte, přitom je vám zima,“ přiznal. Ale léčba zabrala. Po téměř roční vynucené přestávce se mohl loni v září vrátit k tréninku. O pár týdnů později pak znovu vyběhl na trávník, když si zahrál takřka hodinu proti rezervě Swansea.

David a Victoria Beckhamovi
Beckham o své svatbě: Jako blbý a blbější. Účes jako z hororu a růžový oblek

Už v listopadu se pak dočkal vysněné nominace do A týmu. S výběrem kouče Solskjaera letěl do Astany k utání Evropské ligy. V Kazachstánu sice nakonec zůstal nevyužitým náhradníkem, ale nemusí trvat dlouho a premiéry v áčku se dočká. Jen pár měsíců poté, co porazil zákeřnou rakovinu, totiž v těchto dnech podepsal novou roční smlouvu se slavným celkem z Old Trafford.