Zápas legend tradičních moravských rivalů, který na Letné startuje v sobotu v šestnáct hodin, je součástí oslav výročí sta let od založení fotbalu v Baťově městě. Vstupné je zdarma.

Petr Čech, brankář londýnského Arsenalu.
Obrovské zklamání a hořká pilulka, řekl o svém posledním zápase Petr Čech

Na jedné straně sehraná trenérská dvojice Petr Uličný - Miroslav Polášek, na druhé střídačce respektovaný odborník František Komňacký.

A na trávníku známé tváře v čele se Zdeňkem Grygerou, Petrem Klhůfkem, Jiřím Koubským, Zdeňkem Kročou, Davidem Hubáčkem, Edvardem Lasotou a dalšími borci.

Proti nim Dušan Vrťo, Ivo Staš, Michal Papadopulos, Zdeněk Pospěch, Václav Daněk či Karel Kula. Na Letné se představí spousta hvězd, které společně s fanoušky oslaví kulaté výročí klubu.

Nový trenér fotbalistů Sparty Praha Václav Jílek se představil 30. května 2019 v Praze na tiskové konferenci klubu.
Sparta má nového kouče! Funkci převezme Václav Jílek

„Chtěli bychom se starou gardou sejít se v co nejvyšším počtu a společně zavzpomínat na na staré časy, které přinesly nejenom úspěchy, ale také neúspěchy,“ říká vedoucí mužstva staré gardy Zlína a jeden z hlavních organizátorů svátečného zápasu Arnošt Hošek.

Bývalí hráči Fastavu vstoupili do nové sezony úspěšně. O víkendu přehráli staré pány z Jasenné 7:2. Že berou zápas s Baníkem vážně, dokazuje společný čtvrteční trénink na Vršavě. „Chceme pobavit sebe i diváky a uhrát co nejlepší výsledek, abychom oslavy nepokazili,“ prohlásila zlínská legenda Petr Klhůfek.

Souboj s Ostravou zprostředkoval někdejší útočník Martin Rozhon. „Je jedním z hráčů, kteří působili u obou celků.,“ připomíná Hošek.

Opava - Zápas 17. kola FORTUNA:LIGY mezi SFC Opava a SK Slavia Praha 3. prosince 2018 na Městském stadionu v Opavě. Petr Zapalač (SFC Opava), Vladimír Coufal (SK Slavia Praha).
Coufal a spol. Které fotbalové posily se (ne)povedly?

Podle něj byl Baník, který by mohl být doplněn o bývalé fotbalisty Vítkovic, jasnou volbou.

„Hodně hráčů prošlo oběma kluby. Bohužel mockrát jsme proti sobě nehráli. Většinou hrajeme spíše s vrstevníky ze svých regionů. Nyní máme možnost se utkat při slavnostní příležitosti,“ těší Hoška.

Unikátní zápas začíná v 16.00. Po utkání je na programu neformální autogramiáda hráčů obou mužstev a prodej publikace "Od SK Baťa po současnost".

Dávid Guba se raduje z branky do sítě Jihlavy.
Karvinský Dávid Guba: V odvetě budeme mít čistější hlavy