V roce 2018 přišel do Karviné mladý a postavou nevelký fotbalista, který se narodil v Pobřeží slonoviny, ale vyrostl ve Francii. Na české poměry se aklimatizoval rychle, brzy svou rychlostí a prací s balobem převyšoval všechny v klubu.

Loni ho zlákala Plzeň. Přestupní částku nikdo neprozradil, ale podle všeho se pohybovala okolo patnácti milionů korun.

Ba Loua od té doby naskočil v dresu Viktorie do 45 zápasů. Dal devět gólů, dalších šest branek připravil. A dál? Možná nic.

ADRIEL BA LOUA motal svými kousky hlavu zadákům dánského SønderjyskE, a výraznou měrou tak přispěl k vítězství plzeňské Viktorie 3:0 a postupu do boje o skupinu Evropské ligy.
Ba Loua a jeho střelecké probuzení v Plzni

Polská média informují o tom, že si ho vyhlédl Lech Poznaň. Podle všeho dokonce trenér Maciej Skorža osobně dorazil na západ Čech, aby s 25letým křídelním fotbalistou promluvil. Stalo se tak ve čtvrtek, kdy Plzeň hrála evropský pohár.

Jenže zápas s TSN, respektive jeho výsledek, celý přestup zkomplikoval. 

Plzeň totiž těžko pustí oporu zrovna teď, když má šanci na postup do základní skupiny Evropské konferenční ligy (ještě ji čeká dvojzápas s CSKA Sofia). Vedení západočeského klubu tak čekají zásadní jednání, zda Poznaň hodlá počkat. 

Pokud ano, znamenalo by to pro Plzeň výhru. Aktuální lídr polské ligy totiž nabídku vyšrouboval prý až na 1,2 milionu eur, což je v přepočtu takřka 31 milionů korun.

Mimochodem, Lech nikdy za žádného fotbalistu nezaplatil víc - ani Jan Sýkora, který loni přišel ze Slavie, nebyl tak drahý.