Před sobotním zápasem v Praze s Pardubicemi (15:00) odpovídal Králik na dotazy Deníku jižní Čechy.

Ta trefa byla vskutku málokdy vídaná, životní gól?
Asi ano, dá se to tak říct… Nepamatuji se, že bych někdy dal krásnější gól.

Bývalý ligový kanonýr Horst Siegl se dal v televizi slyšet, že halfvolej není zrovna jednoduchý kop. Navíc pro stopera, dodal ještě…
Není to lehký kop, s tím souhlasím. Někdy však v té situaci, ve které jsem po tom odraženém balonu já byl, to je trošku také o náhodě. Já se snažil ten míč trefit co možná nejlíp a jsem moc rád, že se mi to v Karviné podařilo.

Měl jste hned jasno, když ten míč k vám letěl, že to zkusíte vypálit rovnou z první?
Je to tak, jak to na mě letělo, já si zakřičel, nevím, asi tam byl Vali (Matěj Valenta – pozn.), aby mi to nechal, že to zkusím. A vyšlo to parádně…

Trenér vás chválil jak za tu nevídanou trefu, tak i za výkon. Ale co gól Karviné na 2:1, který vstřelil hlavou nepříliš vysoký Zorvan…?
Každému gólu se dá nějak zabránit, ale já na ten centr bohužel nedosáhl a za mnou, dá se říct, že asi nejmenší ze všech hráčů na hřišti, hlavou skóroval. To zamrzí.

Karviná hrála vlastně o život a dvakrát vedla, takže jste i bod brali?
Asi ano, kvalitu jsme ukázali my i Karviná. Bod je tudíž pro oba zřejmě zasloužený.

Jen po bodu to ale v tabulce přibývá hodně pomalu…
Měli jsme těžký los. Doma Spartu a Plzeň, venku jsme sice tak zvučné týmy neměli, ale venku se nám příliš nedaří. To musíme zlomit.

Takže třeba hned teď v Dolíčku s Pardubicemi?
Určitě! A my, teď hovořím za všechny hráče i za celý realizák, uděláme maximum pro to, abychom ty tři body venku už konečně uhráli!

HOREJŠ: NEPŘÍJEMNÝ SOUPEŘ
S cílem zabojovat o první výhru v té- to sezoně venku půjdou fotbalisté Dynama v sobotu v pražském Dolíčku do duelu I. ligy s Pardubicemi.

„Před týdnem v Karviné jsme chtěli vyhrát, ani remíza ale není špatná. Měli jsme těžký los, přesto jsme jak se Spartou, tak i s Plzní sahali po třech bodech. Tabulka je velice vyrovnaná, a byť to po bodu přibývá pomalu, v lize má každý bod cenu,“ zdůraznil trenér David Horejš, jedním dechem ale dodal, že do každého zápasu jeho hráči jdou s tím, že chtějí zvítězit.

O tři body Dynamo chce zabojovat i v sobotu. „Pardubice budou podobně jako minule Karviná hrát o všechno. Jde jim v lize o záchranu a dobře víme, že nás tudíž čeká těžký zápas s velice nepříjemným soupeřem. Chceme ale utkání zvládnout a konečně už i venku ty kvalitní výkony, jaké tam většinou podáváme, proměnit ve tříbodový zisk. Lehké to nebude, vykartoval se nám Matěj Valenta a máme i nějaká drobnější zranění, ale věřím, že se dáme do kupy a že hráči pro úspěšný výsledek udělají maximum,“ uzavřel trenér Dynama.

TÁBORSKO VE VLAŠIMI
Jarní část II. ligy zahajuje o víkendu Táborsko, které se představí v neděli ve Vlašimi (14:30).