„Po příletu do Antalye následoval přesun do hotelu Trendy Lara, který bude poskytovat Dynamu v následujících deseti dnech útočiště,“ oznámil na klubovém webu tiskový mluvčí Dynama Dušan Mendel a dodal, že ještě první den po příletu do Turecka hráči absolvovali na soustředění úvodní tréninkovou jednotku ve fotbalovém tréninkovém centru v Beleku, který leží od hotelu zhruba patnáct minut.

Jak potvrdili noví trenéři A-mužstva Dynama, vzhledem k brzkému startu jarní části I. ligy bude mít turecké soustředění převážně herní charakter. „Už i tréninky na Složišti byly vyloženě fotbalové, žádné nabírání kondice,“ zdůraznil trenér Tomáš Zápotočný, dle něhož kondice byla v plánu individuálních tréninků, které si hráči plnit o vánočních svátcích. „My se vždycky snažíme pracovat hlavně s míčem. Kondice k tomu samozřejmě také patří, ale to všechno chceme dělat v hrách,“ na klubovém webu doplnil další z dvojice trenérů Marek Nikl.

Do Turecka ve středu odletělo pětadvacet hráčů, které ještě v sobotu doplní dvaadvacetiletý nigerijský útočník Quadri Adebayo Adediran. „Jeho přestup z druholigové Dukly Praha se sice podařilo papírově dořešit ještě před odletem mužstva na soustředění, ale vízum si bude moci na tureckém velvyslanectví hráč vyzvednout až v pátek, takže se k mužstvu připojí až v sobotu,“ potvrdil l Deníku sportovní ředitel Dynama Milan Čadek a doplnil, že třetím soupeřem Dynama na soustředění bude v pátek 20. ledna kosovský FK Priština. „Čekají nás silní soupeři, už v sobotu 14. ledna hrajeme s Vasasem Budapešť a ve středu 18. ledna s Widzew Lodž,“ upřesnil pořad Čadek.

FANOUŠCI VYBRALI JANÁČKA
Nejlepším hráčem prvoligového Dynama v podzimní části sezony byl zvolen dvaadvacetiletý brankář Martin Janáček (na snímku Jana Škrleho). Rozhodli o tom svými hlasy fanoušci klubu v tradičním hlasování, do něhož byli zařazeni hráči, kteří na podzim v ligovém A-týmu na podzim odehráli minimálně tři sta minut.

„Strašně moc si toho vážím a tím spíš, že je to moje první sezona v lize. Je to motivace do další práce,“ prohlásil na klubovém webu vítěz ankety, za nímž v hlasování fanoušků skončil na druhém místě křídelník Lukáš Čmelík a na třetím stoper Lukáš Havel.

Fotbalisté Dynama zahájili zimní přípravu již v minulém týdnu a od středy se připravují na jarní část sezony na soustředění v Turecku.