Ligový nováček patřil na podzim k příjemným překvapením nejvyšší soutěže a v konečné podzimní tabulce skončil s 26 body sedmý před osmým Dynamem. V prvním vzájemném utkání v Č. Budějovicích vyhrál Hradec 1:0.

Jarní části soutěže svěřenci trenéra Miroslava Koubka sice zahájili těsnou porážkou v Plzni, byli ale favoritu zcela vyrovnaným soupeřem. „Zápas v Plzni jsme neodehráli špatně. Po přestávce jsme dokonce byli lepší a výsledek nás mrzí,“ uvedl pro klubový web asistent trenéra Stanislav Hejkal a dodal, že na výkon ze druhé půle by Hradec chtěl navázat i dnes proti Dynamu. „Budějovice jsou jiné mužstvo s jiným stylem než Plzeň, ale nějaké klady z minulého zápasu si chceme přinést. Také takticky se na ně připravujeme jinak než na Plzeň,“ poznamenal Hejkal.

Hradec, kterému budou stále ještě chybět Dvořák a Urma, kteří jsou po operačních zákrocích kolenou v rekonvalescenci, sílu sobotního soupeře respektuje: „Budějovice do jara vstoupily povedeným zápasem se Spartou, v němž měly k vítězství blíže než Sparta. Je to velmi nebezpečný, houževnatý a dobře organizovaný soupeř,“ upozorňoval Hejkal.

Soupeře nepodceňují ani hráči Hradce. „V Budějovicích už sice není Bassey, který na podzim nastřílel v lize devět gólů, Ale i bez něj Budějovice mají kvalitní hráče dopředu – jsou tam třeba Mihálik nebo Hora. Na ně si musíme dát pozor,“ varoval záložník Filip Novotný. „Což nic nemění na tom, že budeme chtít ukázat v zápase svou sílu a bodovat,“ dodal Novotný.

S cílem uspět ale jeli k sobotnímu zápasu také fotbalisté Dynama, kteří před týdnem doma odehráli proti favorizované Spartě výborný zápas. „Za výkon jsem hráčům poděkoval a řekl, ať si to užijí, ale že od neděle už musíme myslet dál,“ zdůraznil po cenné remíze se Spartou trenér David Horejš. „Řekl jsem jim, že sice v naší hře nějaké slabiny byly, že ale je na čem stavět. Že ale je před námi ještě spousta zápasů a že hned v sobotu že nás čeká těžký zápas s Hradcem,“ dodal trenér Dynama.

Venku Dynamo na ligovou výhru v této sezoně stále čeká, z cizích hřišť přivezlo jen tři body za tři nerozhodné výsledky. „My víme, že na podzim se nám venku nedařilo zdaleka tak jako doma. Rádi bychom tudíž na výkon ze zápasu se Spartou navázali teď také venku proti Hradci,“ ujistil Ondřej Mihálik, jenž před týdnem zápase proti Spartě zahrál na hrotu výborně. „Až na tu obrovskou šanci, tu měl proměnit,“ připomněl trenér Horejš. „Čeká nás proti Hradci těžký zápas, ale jedeme s cílem bodovat," ujistil Horejš.