Odletět by mělo šestadvacet fotbalistů, zařazených do zimní přípravy. Včetně těch, kteří proti Příbrami chyběli: „Nicolas Penner a Mick van Buren měli drobné svalové problémy, zdravotní potíže měl i Matěj Valenta a v Turecku by se měl zapojit už i Pavel Novák,“ sdělil Deníku trenér David Horejš a dodal, že soustředění absolvují také dorostenci Brabec, Krch, Hais a Čoudek, kteří byli v zimě zařazeni do přípravy áčka.

„První dva týdny jsme věnovali hodně fyzické kondici, na soustředění už se zaměříme na herní věci a taktiku. Čekají nás i zápasy s kvalitními soupeři,“ ocenil Horejš.

Z plánovaných tří utkání odpadlo to první, plánované už na pátek. Maďarský celek Mezőkövesd-Zsóry pro covid soustředění odřekl, ale vedení klubu zareagovalo a program zápasů upřesnilo a třetím soupeřem bude v pátek 28. ledna srbský prvoligový tým Kolubara. Dle upraveného pořadu přípravných utkání se Dynamo utká na úvod v pátek 21. ledna s Cracovií Krakov, zápas s Chimki Moskva zůstává beze změny na pondělí 24. ledna.

„Chceme pro hráče maximální servis, i proto soustředění v Turecku absolvujeme. Čekají nás tam podmínky na špičkové úrovni, takže od hráčů budeme očekávat maximální výkony,“ uvedl už na začátku zimní přípravy pro klubový web sportovní ředitel Dynama Tomáš Sivok.