A snad ještě víc než porážka mrzel výkon, jaký Dynamo v neděli odvedlo. „Jsem zklamaný z výsledku, zklamaný z předvedené hry,“ smutně na tiskovce konstatoval trenér Tomáš Zápotočný. „Liberci mohu jen pogratulovat, předčil nás ve všech směrech. V zakončení, efektivitě, agresivitě,“ dodal.

Tou agresivitou domácí lodivod zřejmě měl na mysli důsledné napadání, které Liberec praktikoval a díky němuž získával i spoustu míčů. Statistika udělených karet ale hovořila jinak: Dynamo pět žlutých a jedna červená, Liberec bez karty… „Myslím, že naši hráči hodně chtěli, že byli přemotivovaní a hodně faulovali, těch faulů tam byla spousta,“ uznal Zápotočný.

Hráči Liberce možná některé zákroky přehrávali a provázeli je hlasitými bolestnými výkřiky, načež po ošetření vždy čiperně vyskočili, nicméně například proti druhé žluté kartě pro Adedirana nelze nic namítat, šlo o zbytečný faul. „My se snažíme hrát čistě, abychom nefaulovali. Myslím, že domácí hráli hodně tvrdě,“ usoudil liberecký kouč Luboš Kozel.

Přitom fotbalisté Dynama byli v boji o střed hřiště na tom hůř. „Nevyhrávali jsme osobní souboje, v prostředku jsme propadali, neměli jsme odražené míče,“ vypočítával Zápotočný. „Nehráli jsme tak, jak jsme se prezentovali na Slovácku či v poháru s Hradcem. Byl to náš nejhorší zápas za dobu, co jsme u mužstva,“ smutnil Zápotočný.

Severočeši byli v Č. Budějovicích lepší hned od začátku a měli řadu šancí, do vedení ale šli až těsně před půlí a navíc i velice laciným gólem. „Čermák s Pennerem si tam dávali přednost, to v lize se nesmí stávat,“ hněval se trenér Zápotočný.

V ligové tabulce tak fotbalisté Dynama jsou nadále jen o jeden stupínek od barážových příček. A v neděli v dalším kole hrají v Plzni…