Právě oba stopeři při standardních situacích směrem dopředu hrozili. „V tom máme neskutečnou sílu, protože když se Sivok s Havlem rozběhnou, ty dva uhlídat, to je kumšt. Standardky ani nemá cenu cvičit, nahoďte to a oni už si to tam nějak najdou,“ smál se trenér David Horejš.

Oba stopeři byli suverénní i vzadu. „Víme, že ve středu obrany máme dva skvělé hlavičkáře a že když Boleslav donutíme k dlouhým balonům, že to dokážeme eliminovat. I když Wágner vpředu byl nepříjemný, oba stopeři si dokázali poradit,“ vyzdvihl Horejš a jedním dechem dodal, že předpokladem byl vysunutý presink: „Kluky musím pochválit, fyzicky to bylo hodně náročné a oni to odpracovali velice dobře.“

Základem toho, že hráči Dynama hosty předčili v pohybu a agresivitě, dle Horejšova soudu bezesporu byla náročná zimní příprava. „Na to, abychom se mohli takovým způsobem hry prezentovat, musí být hráči dobře kondičně připraveni. A já si myslím, že naši hráči dobře připraveni jsou,“ zdůraznil trenér Dynama a dodal, že je to zásluha celého realizačního týmu. „Včetně Aleše Kaplana, jenž se na té přípravě podílel a byl s námi také na Kypru,“ pochválil Horejš výpomoc uznávaného kondičního trenéra, jenž na soustředění působil spolu s klubovým kondičním koučem Martinem Heldem.