„K tomu se toho moc říct nedá,“ smutně ze sebe soukal 26letý záložník, jenž přišel do Dynama v roce 2016 ze Sparty. „My do zápasu nevstoupili vůbec dobře, pak jsme se sice z toho nějak dostali, když to ale celkově zhodnotím, zápas se nám vůbec nepovedl, nehráli jsme to, co jsme chtěli a na co jsme se připravovali. Bylo to od nás hodně křečovité, jednoduše řečeno, hráli jsme prostě špatně…“

Po špatném vstupu do zápasu sice Jihočeši po pauze zvýšili úsilí a častěji měli míč na svých kopačkách, do větších příležitostí se ale nedostávali. „Je to tak, my si nevytvořili nějak trvalejší tlak a vlastně jsme za celý zápas nedokázali ze hry kloudně vystřelit,“ vrtěl Čavoš hlavou.

Podcenění posledního týmu tabulky ale kapitán Dynama odmítá. „My věděli, že oni tady budou hrát na krev, že hrají o život. Vlastně tak hrají každý zápas, chtějí ligu zachránit. To my věděli, jenže jsme na to špatně reagovali. Prohrávali jsme osobní souboje, hlavně v první půli nezískávali odražené míče a tím nás Opava přehrávala,“ nehledal žádné výmluvy.

Opavané se po zápase netajili tím, že by z Č. Budějovic brali i bod všemi deseti, nakonec si po Březinově hlavičce dvě minuty před koncem ale domů vezli všechny tři a favorizovaným hráčům Dynama zbyly jen oči pro pláč. „Nic s tím už neuděláme, musíme se teď pokusit rehabilitovat na Bohemce,“ krčil rameny Patrik Čavoš.