Hráči Jablonce po sérii čtyř zápasů v řadě bez výhry (navíc při skóre 0:7) šli do zápasu s jednoznačným cílem tuto černou sérii zlomit a urvat na domácím hřišti všechny body. Hned od začátku se snažili Jihočechy zatlačit na jejich polovinu, což se jim také dařilo. Od úvodního hvizdu totiž měli více ze hry a dokázali si vypracovat i slibné gólové příležitosti.

A dvě z nich byly už v první čtvrthodině z kategorie těch stoprocentních: v 7. minutě si na Polidarovu uličku naběhl Šulc, brankář Janáček ale vytáhl skvělý zákrok a Šulcovu tutovku zneškodnil, v 11. minutě pálil zblízka Chramosta, naštěstí pro hosty však v pádu z malého vápně Janáčkovu branku netrefil.

Do velké šance si naběhl ve 21. minutě i Sejk, brankář Janáček ale byl na hranici velké vápna u míče o chloupek dřív a stihl zasáhnout po odraženém míči i proti Šulcovi.

Nicméně v závěru úvodní půlhodiny i výborný Janáček už kapituloval, když Skovajsa se vydal k vápnu zablokovat střelecký pokus Kratochvíla, ten ale místo střely volil nahrávku na Šulce, jenž po Skovajsově akci zůstal na malém vápně zcela volný a nabízenou tutovkou nepohrdl – 1:0.

Až po inkasovaném gólu o sobě dali na hřišti směrem dopředu vědět i Jihočeši a dvakrát zahrozili ze vzduchu: ve 31. min. po Čoličově centru mířil hlavou Potočný vedle a v nastaveném čase první půle opět po Čoličově centru byl v dobré pozici Čavoš, míč ale místo hlavou trefil ramenem a brankář Hanuš tak se štěstím stačil na čáře zasáhnout.

Po přestávce Jihočeši sice zvýšili aktivitu, do šancí se ale dostával nadále Jablonec: Chramosta pálil podél celé brány vedle, Šulc ostrou ranou překopl, Sejk tísněn Čoudkem střílel těsně vedle tyče a jeho další ránu Janáček vyrazil nad břevno.

V závěru ale Jablonec zaslouženou výhru pojistil: 76. min. Chramosta z penalty za Čoudkův faul Jovoviče 2:0, 94. Černák po Chramostově centu 3:0. „Ve vápně jsme byli precizní, proto jsme vyhráli,“ pochvaloval si trenér vítězů David Horejš.

Jablonec - Dynamo ČB 3:0 (1:0) - Branky: 29. Šulc, 76. Chramosta (11), 90+4. Černák. Žluté karty: Houska – Sladký, Potočný, Čoudek. Diváci: 1811. Rozhodčí: Batík – Nádvorník, Paták Jablonec: Hanuš – Cools, Heidenreich, Akpudje, Polidar – Šulc (86. Surzyn), Kratochvíl, Houska (90+1. D. Souček), Jovović (80. Černák) – Sejk (86. Patrák), Chramosta. Dynamo ČB: Janáček – Čolič (68. Matoušek), Čoudek, Králik, Skovajsa (46. Hora) – Čavoš, ,Sladký – Čmelík (80. Švec), Hellebrand, Sluka (46. Zajíc) – Potočný (58. Mršić).