Baník před pátečním zápasem vyhrál jen jedno z pěti posledních ligových utkání, ale na hřištích soupeřů bodoval pětkrát za sebou. „Baník má kvalitní mužstvo a velké ambice a netají se tím, že chce hrát o poháry,“ uvedl před zápasem trenér David Horejš, jedním dechem však dodal, že do zápasu jeho tým půjde sice s respektem k síle soupeře, přesto s jasným cílem usilovat o bodový zisk. .

Kvalitu soupeře před cestou na jih Čech ocenil i trenér Baníku Luboš Kozel: „Budějovice sice nezachytily úplný začátek soutěže, ale pak se zvedly. Viděl jsem je i v zimní přípravě ve vítězném utkání na Spartě. Jsou teď na vlně a hrají velmi dobře,“ vyzdvihl ostravský kouč.

Jihočeši do zápasu šli s jedinou změnou, na levém kraji obrany za Nováka naskočil Skovajsa. Začátek zápasu patřil hostům, po první pětiminutovce se však hra vyrovnala a v 7. minutě mělo Dynamo první roh zápasu, nic z něj ale nevytěžilo. To hosté byli vedoucímu gólu blíž, Tetour ale v 11. minutě zblízka překopl.

Stoprocentní šanci ale měli domácí, a to ve 22. min., kdy po Menově chybě běžel sám na bránu Alvir, trefil ale jen vybíhajícího Laštůvku. V této fázi utkání už častěji u míče byli fotbalisté Dynama.

Hosté však aktivitu soupeře přečkali a krátce před půlí měli velkou šanci, když po Alvirově ruce z přímého kopu z vápna trefil Potočný břevno Drobného branky.

Hosté se do dvou šancí dostali i v úvodu druhé půle, ale Azavedo mířil vedle a mezi tři tyče se nevešla ani Menova hlavička. Na druhé straně měl v 53. min. velkou možnost Alvir, jeho střelu však Laštůvka vyrazil. V 70. min. pálil z vápna tvrdě hostující Tetour, brankář Drobný ale byl pozorný a krátce nato si poradil i s ranou Ndefeho do sibenice.

Baník své šance nedal, tak udeřilo Dynamo: šest minut před koncem centr Čoliče tečoval Mészáros a Mršič výstavní střelou zakončil – 1:0!

Dynamo ČB – Baník Ostrava 1:0 (0:0)

Branky: 84. Mršič. ŽK: Alvir, Čavoš, Javorek – Potočný. Bez diváků. Rozhodčí: Marek – Mojžíš, Ratajová.

Dynamo: Drobný – Čolič, Talovierov, Králik, Skovajsa – Čavoš, Javorek – Ekpai 62. Mészáros), Alvir (88. Valenta), Mršič – Brandner (77. Ledecký). Baník: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman (62. Ndefe)– De Azevedo, Jánoš, Tetour, Mena (87. Buchta), Potočný (46. Holzer) – Zajíc (79. Šašinka).