Obě mužstva do zápasu šla s přáním bodovat. Domácí Dynamo nezískalo už ve čtyřech zápasech v řadě ani bod, Olomouc v minulém kole doma podlehla poslední Příbrami.

„To, co nám šlapalo na začátku jara, nám nefunguje. Bylo to vidět už na Slovácku,“ hněval se trenér Sigmy Radoslav Látal., jenž včera neměl k dispozici pro čtyři žluté karty Vepřeka.

Hanáci chtěli před cestou na jih Čech pracovat na hře dopředu. „Máme dva velice kvalitní útočníky, jenže nám schází podpora od krajních hráčů. V tom se musíme zlepšit,“ burcoval Látalův asistent Jiří Neček.
Trenér Dynama David Horejš počítal s tím, že na jeho svěřence čeká těžký zápas. „Olomouc je silná, ale my chceme tu nepříjemnou sérii už přerušit,“ ujistil.

V základní sestavě Dynama se včera po delší době objevil uzdravený Matej Mršič, chyběl však zkušený Tomáš Sivok, za něhož na stoperu naskočil mladý Talovierov a šanci v základu dostal i další mladík Šulc.

Jako první zahrozili hosté, jimž patřil vstup do utkání a v 6. min. volný Beneš z voleje po rohu zblízka překopl.
Domácí se rozjížděli pozvolna a v úvodních dvaceti minutách tahali za kratší konec. Ve 21. min. po faulu na Schranze z přímého kopu z 25 m Čolič poslal míč vysoko nad branku hostí. Ve 34. min. po Mršičově trestném kopu se ve vápně prosadil Havel, hlavou však poslal míč nad břevno.

V této fázi utkání už měli Jihočeši v poli mírně navrch a ve 38. min. zahrozili i ze hry, když po Schranzově nahrávce pod sebe pálil pohotově Čavoš, ale ani jeho střela mezi tři tyče Mandousovy svatyně nemířila.

Druhou polovinu utkání otevřela hned v úvodní minutě Schranzova střela zpoza vápna, s níž sice gólman Mandous příliš starostí neměl, nicméně byla vůbec první rána mezi tři tyče…

Krátce nato už ale ale domácí kotel, kam zhruba tři desítky fanoušků pořadatelé pustili, vybuchl nadšením: Šulc na vápně viděl nabíhajícího Čavoše a ten si poradil mazácky – 1:0!

Slibnou šanci v 63. minutě vypracoval po brejkové akci Brandner, levačkou ale pálil jen do vybíhajícího Mandouse.
Hosté se pak snažili hrozící prohru odvrátit, černobílí ale bránili pozorně a deset minut před koncem naopak vstřelili druhý gól, jehož autorem byl po nevídaném závaru ve vápně Sigmy zkušený Kladrubský. Ještě v nastaveném čase běžel Šulc od půlky sám na branku hostí, Mandouse ale nepřelstil. Pár vteřin nato už ale byl konec utkání, v něm domácí zcela zaslouženě vyhráli a sérii čtyř proher v řadě zastavili.

Dynamo ČB - Olomouc 2:0 (0:0) - Branky: 50. Čavoš, 79. Kladrubský. ŽK: Jemelka. Rozhodčí: Julínek – Hock, Novák. Dynamo: Drobný – Čolič, Havel, Talovierov, Kladrubský – Havelka (64. Kulhánek), Čavoš – Brandner, Šulc, Mršič (52. Ledecký, 56. Mészáros) – Schranz. Olomouc: Mandous – Látal, Beneš (26. Štěrba), Jemelka, Kerbr – Hála (66. Falta), Houska, Greššák, Breite, González (82. Zahradníček) – Juliš (66. Chytil).