Prague Raptors je pražský multikulturní fotbalový klub, který zatím dominuje III.A třídě. Zakládá si na svých hodnotách, které bezvýhradně musí dodržovat i každý partner, který chce spojit své jméno s tímto fotbalovým týmem. 

Wesley da Silva v dresu Hradce Králové
Hradecký dělník Wesley da Silva už se naučil nadávat

„Ve svém klubu vítáme hráče, trenéry, pracovníky, partnery i fanoušky všech národností, etnických, genderových i náboženských skupin a sexuálních orientací,“ stojí na oficiálním webu klubu. „Jsme zastánci férové hry. Nepodporujeme simulování, nahraná zranění ani podvádění žádnými jinýmy způsoby. Chceme vyhrát svojí vlastní hrou,“ dá se dočíst dále.

A to se Raptorům podařilo v utkání 4. kola III.A třídy znamenitě. Svého soupeře totiž deklasovali 28:1! „Byl to výborný zápas. Samozřejmě jsme věděli, že kvality obou celků jsou rozdílné, ale i tak jsme za takovou výhru moc rádi a jsme rádi i za hráče, kteří toho letos zatím moc neodehráli a dostali šanci,“ neskrývá nadšení Daz Moss, anglický prezident klubu.

O poločase se šlo do kabin za stavu 0:13, ale kdo by čekal, že druhá půle se bude už jen dohrávat, byl by na omylu. „Naše filozofie je taková, že se snažíme hrát nejlépe jak umíme každý zápas a za každého stavu. Také víme, že hned další utkání hrajeme proti béčku Čechie Smíchov, se kterou jsme v přípravě remizovali, takže to bude velmi vyrovnané,“ vysvětluje průběh druhého poločasu Daz Moss.

Tomáš Řepka.
Zpronevěra, či úplatek? Historka o sparťanské kase a Řepkovi zlidověla

28 vstřelených gólů se rozložilo mezi 8 hráčů. Sedm jich vstřelil Maročan Younes Elmokhtary, šest Eritrejec Saleh Mohamed čtyři Rumuni David Ionel a Alex Aionitoaei, "jen" hattrick pak další Rumun Lucian Zavoainu a po jedné brance přidali Francouzi Florian Jeunet, Andrew Argent a Ital Alberto Pellegrini.

Jan Nezmar.
Známá tvář v přeboru. Z kanceláře na Slavii zběhl manažer Nezmar k Dukle

Autor: Lukáš Foff