„Kapitána jsem dělal už v Mladé Boleslavi, takže to beru tak, že mám s páskou zkušenost. Trenéři se tak rozhodli a těší mě to,“ uvedl bývalý reprezentační forvard.

Matěj Helešic věří, že i v Pardubicích může Dynamo uspět.
Z Baníku do druhé ligy? Moje první volba, tvrdí reprezentant Helešic o Dynamu

Melichárek nosil pásku od loňského čtvrtého kola nejvyšší soutěže, kdy ji převzal od stopera Petra Pavlíka. Teď ji předal útočníkovi s podobnou vizáží. „Je to interní záležitost uvnitř týmu, rozhodli jsme se tak po domluvě s hráči,“ pravil stroze nový brněnský kouč Pavel Šustr.

Arsenal Česká Lípa - Železný Brod 1:0 (0:0).
Juventus, Real či Ajax. Názvy slavných klubů, jež najdete i na českých vesnicích

Už v loňské sezoně Zbrojovka několikrát narazila na nevýhodu brankáře v pozici kapitána. Gólman to má k důležitým situacím na druhé straně hřiště daleko a nemůže bezprostředně reagovat na verdikty sudího.

Poslední kapitáni ZbrojovkyPavel Zavadil: od léta 2013 do léta 2017
Petr Pavlík: čtyři kola na podzim 2017
Dušan Melichárek: od pátého kola loňské sezony do šestého kola letošní sezony
Lukáš Magera: poprvé minulou sobotu v Ústí nad Labem


Předání pásky souvisí patrně také se změnou herního projevu, na které pracuje nový kouč Zbrojovky.

Melichárek si tak nadále bude dirigovat obranu, ale ofenzivu musí řídit Magera. „Mám větší právo komunikovat s rozhodčím, než to bylo předtím,“ řekl útočník.

Fotbalista, který v sedmi druholigových duelech po letním příchodu z Mladé Boleslavi vstřelil šest branek, s páskou dostal nástroj, který ho opravňuje k diskuzím s rozhodčími. „Jsem známý tím, že se nechám v zápasech vytočit, jsem hodně impulzivní a zapálený. Nemá to nic společného s tím, jestli mám pásku,“ sdělil pětatřicetiletý forvard.

Jeho ani Melichárkovy role v kabině se však změna nedotkla. „Máme to nastavené od začátku stejně. Už když jsem přišel, snažil jsem se mluvit, být hráčům nápomocný. Když mám teď pásku, nic se nemění,“ popsal Magera.

Ilustrační foto
Okresní divočina: 1:10 a 8:1. Truksa doprovodil kanonádu Pustovět pěti kousky
Znojmo vidělo pět československých gólů do sítě Barcelony
Do Znojma přijela slavná Barcelona. Výběr Čechů a Slováků jí nastřílel pět gólů