V prvním vzájemném zápase Jihočeši sice v Liberci dokázali otočit jednogólové vedení soupeře na 1:2, poté už ale góly dávali jen domácí, kteří nakonec vyhráli 4:2.

Do odvety šli Jihočeši s cílem bodovat. „Čeká nás těžký zápas s velice silným soupeřem, ale chceme uspět,“ ujišťoval trenér David Horejš.

Liberec ligu začal už v sobotu, kdy v dohrávce v Teplicích sice prohrál 2:0, trenér Pavel Hoftych ale z prohry žádnou tragédii nedělal: „Já to beru tak, že máme za sebou jeden soutěžní zápas navíc oproti Budějovicím, což může hrát roli. Nezvyk bude tentokrát na jejich straně. My bychom měli být po tom jednom zápase chytřejší.“

Před cestou na jih Čech si věřili i Hoftychovi svěřenci: „Za zpackaný zápas v Teplicích si můžeme sami. Nedáváme ale hlavy dolů, jedeme do Budějovic a na ten zápas se soustředíme. Chceme Budějovice vyloupit a odvézt si tři body,“ dal se slyšet záložník Tomáš Malinský.

Do středečního duelu ale lépe vstoupili Jihočeši, kteří už ve 3. min. kopali první roh a z něj Havel po c entru Čoliče hlavičkoval jen těsně vedle.

Daleko blíž vedoucí trefě bylo Dynamo ve 12. minutě, kdy Nguyen vyrazil Šulcovu tvrdou ránu jen před sebe, Brandnerovu dorážku zblízka ale vystihl a následný Šulcův lob skončil vedle opuštěné liberecké branky. Tu dvě minuty nato netrefil ani Havelka svou slabší levačkou.

Také hosté se ale snažili na jihu Čech o ofenzivní fotbal a ve 21. minutě, kdy zahrávali dva rohy v řadě, Kuchtovu hlavičku k tyči Drobný vyrazil jen díky skvělému zákroku. Mara sice míč vrátil do sítě, jenže z ofsajdu.

Čistou šanci měl po půlhodině hry domácí Havel, jenž si naběhl na Čoličův centr a hlavou zamířil pod břevno, brankář Nguyen ale míč reflexivně vyškrábl na roh.

V nastaveném čase prvního dějství připravil velkou šanci pro Hybše exbudějovický Pešek, hostující obránce ale poslal míč vysoko nad.

Nástup do druhé půle patřil Liberci: Balutovu dělovku skvěle vyrazil Drobný, vzápětí Kuchta trefil zblízka tyč a v 50. min. sice Malinského únik Drobný dalším výborným zákrokem zneškodnil, jenže Baluta s dorážkou do odkryté brány už neměl žádné potíže – 0:1.

Jihočeši ve snaze vyrovnat se pak tlačili dopředu, hosté ale do otevřené obrany hrozili z brejků. Z jednoho z nich v 64. min. běžel Kuchta sám na Drobného, ten jeho ránu ale stačil vykopnout.

V 74. min. Sivok po Čoličově přímém kopu svou hlavičkou orazítkoval břevno a Liberec už tři body uhájil.

Dynamo ČB - Liberec 0:1 (0:0) - Branka: 50. Baluta. ŽK: Čavoš – Hybš, Pešek. Bez diváků. Rozhodčí: Hrubeš – Kubr, Vaňkát. Dynamo ČB: Drobný – Čolič, Havel, Sivok, Novák – Havelka, Čavoš – Brandner (75. Rabušic), Šulc (55. Schranz), Mészáros (69. Granečný) – Ledecký. Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Alibekov, Mara – Malinský, Baluta (80. Hromada), Pešek (53. Zeman) – Kuchta (68. Rondič).