„Pana Kladenského bohužel postihly nenadálé zdravotní komplikace, které mu znemožňují, aby se v současné době naplno věnoval trénování. Děkujeme mu za odvedenou práci a přejeme mu brzké uzdravení. Věřím, že se v budoucnu k fotbalu opět vrátí,“ uvedl předseda třeboňské Jiskry Lubomír Skála.

Fotbalový klub z lázeňského města se tak ocitl ve složité situaci a musel rychle reagovat, aby získal nového kormidelníka, který mužstvo okamžitě převezme a připraví jej na start nového ročníku elitní jihočeské soutěže, jež startuje o víkendu 22. a 23. srpna. Vedení Jiskry nakonec zacílilo na českobudějovické Dynamo, odkud přivedlo Petra Skálu. Mužstvu byl nový kouč představený na úterním podvečerním tréninku.

„Vzhledem k našim dobrým vztahům a pochopení ze strany Dynama a jeho generálního manažera Martina Vozábala se nám povedlo najít řešení a budějovický klub nám s uvolněním trenéra vyšel vstříc,“ podotkl Lubomír Skála.

Není žádným tajemstvím, že nový třeboňský kormidelník Petr Skála je jeho bratr a s trenérskou kariérou začínal před lety právě v Jiskře, a to v době, kdy působila v divizi a třetí lize. Ještě v minulém ročníku vedl společně s Jaromírem Plockem béčko Dynama a zároveň se stará o sportovní centrum mládeže na Složišti.

Realizační tým třeboňských fotbalistů zatím zůstává, případné změny budou v pravomoci nového trenéra.