Nejen plánští fotbalisté ale oslavují. Pětadevadesáté narozeniny slaví také místní sbor dobrovolných hasičů. „Začínáme po obědě v jednu hodinu a připraven je opravdu pestrý celodenní program,“ informuje starosta obce a zároveň kapitán fotbalového týmu Plané Tomáš Pintér.

Na úvod si od 13 hodin zahraje plánská přípravka proti Jihočeské fotbalové akademii. Následovat bude utkání domácí staré gardy s bývalými hráči českobudějovické Slavie. „Máme tady Spartu i Slavii. I když Slavii jen tu budějovickou,“ směje se Pintér.

Poté dostanou prostor hasiči. K vidění bude ukázka hasičského útoku v podání soutěžních družstev mužů i žen SDH Planá. „Předvedou se také dětičky z okolních obcí Nových Homolí a Boršova,“ upozorňuje starosta.

Sportovní vrchol programu přijde na řadu v 17 hodin, kdy se první tým SK Planá postaví staré gardě Sparty Praha. Ta ohlásila velice silnou sestavu, ve které figurují Jiří Bobok, Josef Němec, Roman Lengyel, Luděk Stracený, Jiří Jeslínek, Lubomír Blaha, Richard Margolius, Marek Trval, Horst Siegl, Miloslav Denk, Václav Budka, Josef Jarolím nebo Aleš Bažant.

„Stará garda Sparty nerada prohrává, takže většinou jezdí ve velice silném složení. My hrajeme první A třídu, takže by to mohlo být tak nějak vyrovnané. Samozřejmě se nebude hrát nějak na krev, ale také to nebude zase jen nějaké lážo plážo,“ usmívá se Pintér.

Bývalí hráči Sparty byli v Plané v rámci oslav už před pěti lety. „Tehdy přijeli hodně silní. Jiří Jarošík, Franta Straka, Luděk Stracený, Lumír Mistr a další. V té době jsem byl nemocný, takže jsem nehrál. Byl jsem jen v civilu na společné fotografii. Osobně jsem si proti Spartě zahrál naposledy v dorostu. To už je hodně dávno a hrál proti nám i Tomáš Rosický,“ vzpomíná. „Doufám, že mě trenér postaví,“ s úsměvem připomíná svého mladšího bratra Jana v roli hrajícího kouče.

Po skončení zápasu bude následovat krátká autogramiáda. V 19 hodin by měl začít koncert Martiny Pártlové, kterou vystřídá o hodinu později skupina Žlutý pes s populárním Ondřejem Hejmou.

Radost na Střeleckém ostrově, Dynamo po Táborského gólu minutu před koncem zlomilo doma vlašimský komplex.
Umí už i na Vlašim, nadále bez ztráty