Před sezonou se hodně obměnil kádr Junioru. Splnili noví hráči očekávání?
Letní přípravné období bylo poměrně krátké na sehrání a tomu odpovídal i start do mistrovské části sezony. Nově příchozí hráči se stali pevnou součástí základní sestavy. Bohužel se nám nevyhnula zranění, která mnohým znepříjemnila start v novém působišti. Všichni, kdo se zapojili, tak splnili mé očekávání.

Vyhlásili jste útok na první pětku, jste kousek za ní. Spokojenost?
Úvod soutěže nás nezastihl v top formě. Trvalo to déle, než jsem očekával. V průběhu podzimu jsme se nastartovali a 8. místo v polovině soutěže je uspokojivé. Mrzí nás dvě domácí remízy, kde jsme v součtu přišli o čtyři body. Postavení v tabulce by mohlo být následně o něco lepší.

Strakonický Junior přezimuje na osmém místě krajského přeboru.Strakonický Junior přezimuje na osmém místě krajského přeboru.Zdroj: Jan ŠkrleCo podzim napověděl o rezervách týmu?
S čím jste naopak ve hře spokojeni?Dobře se nám sehrála stoperská dvojice Žáček – Rozhoň, výborně se prezentoval brankář Lízal a hodně nám pomohly góly Krejčího. V zimě chceme zapracovat více na obecní vytrvalosti a síle.

Ne vždy jste hráli v optimální sestavě, nesouvisí některé absence s tím, že se prakticky dva roky nehrálo a hráči se hůře dostávali do většího zápřahu?
Ano, bylo to hodně znát. Jednak se projevila absence zápasové praxe a mnohdy chyběla dostatečná fyzická kondice. Z toho vyplývala četná zranění a následné změny v sestavě.

Strakonický Junior přezimuje na osmém místě krajského přeboru.Strakonický Junior přezimuje na osmém místě krajského přeboru.Zdroj: Jan ŠkrleJak fungovala chemie zkušených hráčů s mladíky v týmu?
Z toho mám skutečně největší radost! Tým si sednul za pár měsíců opravdu náramně. Na této fotbalové úrovni je to jeden z nejdůležitějších prvků. Týmová součinnost je skvělá.

Na co se zaměříte přes zimní přípravu a jak bude příprava samotná vypadat?
Zimní přípravné období začínáme 14. ledna. Převážnou část strávíme v areálu na Sídlišti, kde budeme využívat umělku a tartanový ovál. V únoru absolvujeme soustředění ve Lhotě nad Rohanovem. V plánu je také několik přípravných utkání. Postupně zatím narazíme na Katovice, Dobříš, Čkyně.