Fotbalisté Blatné však do soutěže vstoupí ještě o týden dříve, kdy je čeká dohrávka odloženého utkání na hřišti Sokola Sezimovo Ústí. Po osmi odehraných zápasech jsou Blatenští aktuálně na předposledním patnáctém místě tabulky. O spokojenosti nemůže být řeč. „Spokojenost se odvíjí pohledem na tabulku, i když jsme odehráli zápasy většinou s týmy z její první poloviny,“ krátce zhodnotil odehranou část sezony asistent trenéra Blatné Václav Palivec a odpověděl na další otázky.

Jakým způsobem se udržovali hráči v kondici po zastavení soutěží? Měli jasně dané plány, nebo jste nechali přípravu zcela na nich?

Tréninkové plány v této mizerné době pro fotbal je jedna věc, druhá věc je zaměstnání a rodina a nakonec chuť běhat po lesích. Bylo na každém z hráčů, jak se k tomu postaví.

Pomalu se rozvolňují vládní restrikce, využíváte již v rámci daných možností společné tréninky a jak to bude vypadat po dalším rozvolnění?

Plán přípravy jsme dali dohromady hned po obdržení termínové listiny. Program je jasně daný až do prvního mistráku, ve kterém budeme dohrávat odložený zápas se Sezimákem.

Posunutí startu jara znamená překopání zažitých modelů zimních příprav. Máte již přípravu nalajnovanou a co hráče čeká?

První seznamovací trénink jsme měli v pátek 4. prosince, kdy jsme se domluvili na dalším programu zimní přípravy. Samozřejmě, pokud se to zase nezastaví z důvodů, které neovlivníme.

Mužstva čeká od února do konce sezony více než dvacet mistrovských utkání, odrazí se to i na počtu přípravných zápasů a jaké soupeře máte domluvené?

Příprava je již přesně nastavená i co se týče zápasové části. Přátelské duely hrajeme doma na umělce. 9. ledna hostíme Nepomuk, 17. ledna Žichovice, 23. ledna Tochovice a 30. ledna Milín, vždy od 13 hodin. Soustředění absolvujeme v Soběšicích v termínu od 14. do 17. ledna.

Pracujete na obměně či doplnění kádru pro „jaro“? Můžete případně již říci nějaká jména?

Zatím jsme rádi, že se nám uzdravili marodi a pak se uvidí, zda budeme kádr mužstva doplňovat.

Co byste popřál fotbalu v této nelehké době?

Za celou dobu působení u fotbalu takovou peripetii, jakou jsme letos prožili, nepamatuji. Hlavně všem přeji, aby nedocházelo u hráčů ke zranění a v klidu se soutěž dohrála, čemuž však osobně příliš nevěřím.


Načítám tabulku ...