Zápas začal až nevídaně svižně: už v úvodní minutě po Mršičově centru nabíhající Ledecký hlavičkoval nad bránu hostí a hned z další akce se musel na druhé straně po technické střele Hapala pod břevno brankář Křížek hodně natahovat.

A v závěru úvodní čtvrthodiny Dynamo udeřilo, když do Mrsičova rohu se opřel z voleje Kladrubský, míč mu sice ideálně nesedl, volný Ledecký si ale hlavou věděl rady –1:0.

Domácí i dál pokračovali v náporu, jenže hosté zbraně nesložili a čekali na svou šanci. Dočkali se brzy, už ve 22. min. si na ideální uličku naběhl Píchal, metr ve vápně si pohrál si se dvěma zadáky Dynama a přesnou ranou k tyči vyrovnal na 1:1.

Obrovskou šanci jíz znovu do vedení měli Jihočeši minutu před půlí, kdy Javorek běžel sám na bránu, přehodil si vybíhajícího brankáře Brédu, ten ho srazil a byla z toho penalta, tu Kladrubský však napálil jen do tyče…

To byla nepříjemná komplikace, nicméně hráči Dynama měli ještě celý druhý poločas na to, aby roli favorita potvrdili. Hned od začátku druhého dějství se také o to poctivě snažili, ale druholigový nováček bránil důsledně a dokazoval, že jeho dosavadní úspěšné výsledky nebyly náhodné.

Dobrou šanci rozhodnout měl v 56. minutě Javorek, jemuž na vápno sklepl míč Ledecký, domácí záložník ale branku hostí přestřelil.

Tlak Dynama narůstal a trenér Horejš ve snaze posílit ofenzivu do hry poslal Wermkeho a Táborského. Hosté už se převážně jen bránili a natahovali i čas, jenže kýžený gól stále nepřicházel. V 72. minutě byl blízko právě Táborský, po Mršičově prudkém centru ale zblízka překopl. Čtyři minuty nato ale ochozy vybuchly: Mrsič našel Wermkeho a ten rozhodl – 2:1! Tečku udělal další střídající hráč, Táborský patičkou 3:1.

Dynamo ČB - Prostějov 3:1 (1:1)
Branky: 14. Ledecký, 76. Wermke, 85. Táborský – 22. Píchal. ŽK: Wermke, Táborský, Mršić – Hapal, Zhykol. Diváci: 1721. Rozhodčí: Váňa – Černý, Kožár.
Dynamo: Křížek – Kladrubský, Havel, Novák, Helešic – Havelka, Gebert (62. Táborský) – Šplíchal (55. Wermke), Javorek, Mršić – Ledecký (86. Čermák).
Prostějov: Bréda –Biolek, Janíček, Schuster, Machynek – Sus – Píchal, Fládr (80. Langer), Zhykol (90. Punčochář), Hapal – Kovařík (85. Steigl).