Fotbalisté Dynama svou velkou jízdu jarní částí II. ligy, završenou čtyři kola před koncem suverénním postupem do I. ligy, potvrdili vítězstvím 3:2 v Třinci, kde navíc obě branky inkasovali až v samém závěru. Po hodině hry totiž i bez některých opor v pohodě vedli už 3:0.

Jihočechům se v Třinci vydařil vstup do utkání, když udeřili v 17. minutě hned ze své první povedené útočné akce a po centru z levé strany se před třineckou bránou prosadil obránce Řezáč, jenž v Třinci nahradil kapitána Jiřího Kladrubského.

Fotbalisty Třince brzký gól do kolen nesrazil a pět minut nato byl po Omastově pasu blízko vyrovnávacímu gólu Janošík, míč po jeho pohotové střele ale přes blokující obránce za zády brankáře Křížka neskončil.

Hosté byli ve finální fázi efektivnější a v závěru úvodní půlhodiny nejlepší střelec II. ligy Ledecký po nahrávce za domácí beky byl u balonu dříve než vyběhnuvší brankář Adamuška a střelou do prázdné brány zvýšil na 0:2.

V závěru první půle se proti Janoščínově střele k tyči vytáhl výborně chytající Křížek.
I po změně stran se domácí snažili s nepříznivým skóre něco udělat, jenže obrana Dynama i bez Kladrubského a Havla pracovala spolehlivě. Hosté navíc se snažili využívat každé šance k brejku, po jednom z nich se z otočky trefil Martan a bylo to 0:3.

Ke cti třineckých fotbalistů slouží, že ani za tohoto krajně nepříznivého stavu nerezignovali a v posledních deseti minutách hrozící debakl odvrátili a dvěma góly výši porážky snížili: osm minut před koncem ekvádorský útočník Arroyo upravil na 1:3 a v 87. minutě se po závaru před Křížkovou brankou dokázal nejlépe zorientovat Gáč a z malého vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Tři body už ale hosté uhájili.

Třinec - Dynamo ČB 2:3 (0:2) - Branky: 82. Arroyo, 87. Gáč – 17. Řezáč, 26. Ledecký, 64. Martan. Diváci: 200. Rozhodčí: Hrubeš – Melichar, Hock. Třinec: Adamuška – Ilko, Gáč, Kušnír, Janoščín – Vaněk, Samiec – Janošík, Weber (46. Arroyo), Omasta (55. Hapal) – Dedič (74. Nieslanik). Dynamo: Křížek – Řezáč, Novák, Fišl, Helešic – Javorek (82. Havel), Havelka – Brandner (68. Grajciar), Táborský (58. Martan), Provod – Ledecký.

S vědomím, že mají záchranu ve svých rukou a že pokud vyhrají, budou mít bez ohledu na další výsledky záchranu jistou, jeli do Hradce fotbalisté Táborska. „Osobně jsem věřil, že zde uhrajeme dobrý výsledek,“ potvrdil pro klubový web po zápase trenér Karel Musil. Jenže jeho svěřenci v Hradci přes veškerou snahu prohráli 1:0, a protože Žižkov z Chrudimi vezl tři body, na úkor Táborsko a Znojma se ve II. lize udržel.

Jihočeši odvedli na hřišti čtvrtého týmu tabulky bojovný výkon a dlouho drželi nerozhodný stav a tudíž také naději na vítězství, které by znamenalo záchranu. „Snažili jsme se vycházet z dobré defenzivy, což se nám v prvním poločas dařilo, v tom druhém jsme své akce nedokázali dotáhnout do konce,“ litoval trenér Musil.

Domácí sice měli do přestávky více příležitostí, gólman Šiman však chytal výborně a poradil si v 19. minutě i s dělovkou Kopečného. Krátce nato byl blízko vedoucímu gólu i Černý, obrana Táborska ale odolala.

V nástupu do druhého poločasu měl Hradec po Šanderově ruce ve vápně výhodu pokutového kopu, Zorvanovu střelu brankář Šiman však vystihl a skvělým zákrokem zneškodnil. Strážce branky hostí si poradil třeba i s ranou Vlkanovy z hranice pokutového území.

Gól ale mohli dát i Jihočeši. Třeba po Čermákově střele po rohovém kopu, která šla jen těsně nad břevno. Slibnou možnost měl z přímého kopu i Březina, jenž minul domácí branku jen o kousek.

Osud Táborska se naplnil osm minut před koncem, kdy hradecký Vlkanova vybojoval míč, poslal do úniku Urmu, po jehož nahrávce nehlídaný Jakub Šípek zápas rozhodl – 1:0. „Jsem rád, že jsme vyhráli. Je to zasloužené vítězství a mohlo to skončit víc než jedna nula. Všechny spekulace jsme tak hodili pryč,“ uvedl pro klubový web autor vítězné branky Hradce.

V závěru utkání fotbalisté Táborska vyvinuli zoufalý tlak, porážku a s ní související sestup se jim už odvrátit ale nepodařilo. „Došla nám síla s utkáním cokoli udělat. V týdnu si řekneme, co bude s týmem dál,“ na webu Táborska uzavřel trenér Musil.

Hradec Králové - Táborsko 1:0 (0:0) - Branka: 82. Šípek. Hájek. ŽK: Finěk, Durdjević – Šandera, Navrátil, Berešík, Pilík. Diváci: 707. Rozhodčí: Klíma – Paták. Hradec Králové: Vízek – Kopečný, Pokorný (31. Finěk), Martinec, Urma – Jukl, Černý (46. Kateřiňák) – Vlkanova, Zorvan (66. Da Silva), Durdjević – Šípek. Táborsko: Šiman – Navrátil, Hasil, Březina, Šandera – Kučera, Frýdek (46. Pilík), Valenta (59. Berešík), Čermák – Musiol, Kopřiva (83. Ngimbi).