Vedení klubu FC MAS Táborsko lituje, že A tým nestihl dorazit ke středečnímu utkání 23. kola F:NL v Chrudimi. Důvodem byla havárie na dálnici, která uvěznila mužstvo v koloně aut na několik hodin. Nebyla přitom možnost využít jakéhokoliv sjezdu. Autobus zůstal na dálnici uvězněn.

V situaci, kdy bylo zjevné, že Jihočeši včasný příjezd na utkání nestihnou, začal vedoucí mužstva komunikovat s příslušnými činovníky FAČR i domácím týmem, co se přihodilo. Jak sdělil předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák, autobus s mužstvem vyrazil na cestu do Chrudimi s dostatečným časovým předstihem. Cesta po dálnici byla zvolena kvůli většímu pohodlí, aby se autobus vyhnul silnicím nižších tříd.

Klub také přiznává, že zhruba třetina hráčů kádru je z Prahy, kde měli přistoupit. „Rozhodla vyšší moc, byli jsme ve špatném čase na špatném místě,“ uvedl Ondřej Dvořák. O osudu utkání však musí rozhodnout příslušné orgány FAČR.

K celé situaci se vyjádřil pro Chrudimský deník člen správní rady MFK Chrudim Tomáš Linhart.

"V 15:30 nám Táborsko dalo na vědomí, že na utkání nedorazí z důvodu dopravní situace na dálnici D1. Dle mého názoru Táborsko nevyužilo všechny možnosti, jak se k utkání dostavit. Pro mě je nepochopitelné, že z Tábora do Chrudimi zvolí klub cestu přes dálnici D1," uvedl Tomáš Linhart.

"Je zarážející, že půl hodiny před oficiálním začátkem zápasu se na sociálních sítích FC MAS Táborsko objeví náhradní termín neodehraného utkání, když má o náhradním termínu rozhodnout řídící orgán soutěže po dohodě obou klubů. O osudu neodehraného utkání rozhodnou příslušné orgány," dodal Linhart.


Načítám tabulku ...