Jak hráči Dynama v Pardubicích, tak ani jejich kolegové z Táborska doma s Chrudimí nevstřelili ani gól a neuhráli ani bod…

Dynamo porážkou v Pardubicích přišlo o post lídra, trenéra Davida Horejše ale víc mrzelo, že si nejen dle jeho názoru jeho tým prohrát nezasloužil… „Když ale neproměníme takové šance, jaké jsme měli teď v Pardubicích, nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek,“ krčil rameny. „My chtěli hrát aktivně a taky jsme tak hráli, vytvořili jsme si plno šancí, jenže fotbal se hraje na góly a my ty šance nedokázali využít. Proto jsme odjeli bez bodů,“ konstatoval Horejš.

Dle něj Pardubice potvrdily, že hlavně doma mají velkou sílu. „Ale i domácí trenér na tiskovce uznal, že jsme byli lepším mužstvem, jenže soupeř byl v koncovce produktivnější,“ uvedl trenér Dynama.

Jeden gól sice hosté dali, jenže pomezní Ledeckého viděl v ofsajdu. „Byla to velice hraniční situace a spíš bych řekl, že gól na 1:1 byl regulérní, vymlouvat se ale na to nechceme. Své šance jsme nedali, proto jsme nic nebrali,“ uzavřel budějovický kouč ohlédnutí za prohrou v Pardubicích. „Mohli jsme v tabulce odskočit, ale jedeme dál,“ uzavřel.

O reprezentační přestávce dostali hráči Dynama volno. „Tři kluky máme v reprezentaci,“ zmínil Horejš nominaci Staňka a Helešice do jednadvacítky na kvalifikaci o ME (dnes v San Marinu a v pondělí v Jablonci s Řeckem) a nominaci Havelky na duely Elite tournamentu (v pátek v Německu, v úterý v Příbrami s Portugalskem). „Navíc několik kluků dostalo i nějakou virózu, takže nám pauza přijde docela vhod,“ oddechl si Horejš.

Nepříjemnou ztrátu doma utrpělo v neděli Táborsko, jemuž sice s Chrudimí patřil úvod zápasu, jenže Kopřiva slibnou šanci nevyužil a na konci úvodní půlhodiny šli naopak z penalty nečekaně do vedení hosté. Krátce nato běžel sám na branku hostí Pfeifer, mířil však vedle. Vyrovnat se domácím nepodařilo, a tak si cenné tři body od Jordánu nečekaně vezl druholigový nováček.

„Body jsme doma ztratili úplně zbytečně,“ posteskl si na klubovém webu trenér Kamil Tobiáš. „Do zápasu jsme přitom vstoupili poměrně slušně a hra vypadala tak, jak jsme si v kabině před zápasem řekli. Postupně se nám to bohužel začalo hroutit a já nevím, proč. Od 15. minuty jsme začali dělat zbytečné chyby. Poté jsme navíc z penalty dostali gól na 0:1. Do poločasu jsme měli dvě tři šance na vyrovnání, ale bohužel v koncovce jsme se opět trápili a v druhém poločase jsme už s tím nedokázali nic udělat,“ konstatoval smutně Tobiáš a dodal, že o víkendu v reprezentační pauze na programu žádný přátelský zápas nebude. „Někteří kluci ale půjdou o víkendu posílit béčko v divizi.“