Start do sezony měli Písečtí přímo skvělý. Přivezli si ze hřiště béčka českobudějovického Dynama tři body za výhru 2:0. Ta byla velice důležitá pro sebevědomí týmu, který v přípravě čtyřikrát v řadě prohrál. "Pokud na začátku soutěže čtyřikrát vyhrajeme, tak ty porážky z přípravy budou zapomenuty," říkal po porážce v Lomu u Tábora vedoucí píseckého celku Miroslav Grobár.

První krok se tedy hráčům od Otavy vydařil. "Byl to skvělý výkon celého týmu, nelze nikoho vyzdvihovat nad ostatní. Ale výhru z Dynama je třeba nyní potvrdit doma," hodnotil první zápas Miroslav Grobár.

Fotbalová ČFL: Dynamo ČB B - FC Písek 0:2 (0:1).
Nechci vyzdvihovat jednotlivce, všichi zahráli skvěle, chválil hráče Grobár

A první domácí duel se hraje v pátek 12. srpna od 19 hodin proti celku Zbuzan. S tímto týmem se Písek potkal naposledy před pěti lety, takže proti sobě nastoupí zcela jiné sestavy než tehdy. V MOL cupu tehdy Písek prohrával 0:2, ale dokázl stav otočit a postoupil.

Tentokrát bude mít mistrovské utkání ČFL zcela jiný náboj. Zbuzany v prvním kole ukázaly, že jsou hodně nepříjemným soupeřem. "Zbuzany v prvním zápase prohrávaly s ambiciozním celkem z Králova Dvora 0:2, ale dokázaly to ještě zremizovat na 3:3. Nebude to tedy nic jednoduchého, ale chceme potvrdit tři body z Dynama," zve na utkání písecké fanoušky Miroslav Grobár.