Jak je známo, fotbal je na britských ostrovech obrovským fenoménem.

"Jsme sice irský pub, ale whisky máme více skotských, tak je to pro nás hodně zajímavé. Pocovidová situace není optimální, ale myslím si, že lidé jsou lační po tom, společně si zafandit v baru," říká majitel světově uznávaného podniku Zdeněk Kortiš s tím, že na zápasy českého, skotského nebo belgického týmu bude slušná návštěvnost.

"Mým vroucným přáním je, aby Česko postoupilo ze skupiny. V případě, že se našim daří, stoupá i zájem fanoušků."

Podnik už zažil fotbalové oslavy po sobotní výhře Belgičanů.

"V Olomouci je silná belgická komunita. Přišlo jich hodně a byli spokojení i s tříbrankovým vítěztsvím nad Ruskem," zmínil Kortiš triumf rudých ďáblů.

Manželé Ladislav a Kateřina Křížkovi provozují tetovací studio Cruz Tattoo v Olomouci
Tetováním žijeme, shodují se manželé z olomouckého studia

Whisky a na čepu skotské pivo

Pondělní mač českého nároďáku se Skoty by měl být trhákem.

"Skotů k nám chodí také velký počet. Očekávám, že zde bude výborná atmosféra. Sice se říká náš host, náš pán, ale já i personál budeme fandit našim. Na počest našeho vítězství si dáme skotskou whisky," usmívá se bývalý fotbalista, dnes uznávaný whisky ambassador a dodává: "Na čepu máme populární skotský BrewDog. Já ale doufám, že v pondělí žádný BrewDog nebo skotská whisky moc nepůjdou a budou se pít jen česká piva."

Štěpán Havran, hlavní organizátor akce s názvem Olomouc (o)žije
"Uliční" festival nadchl Olomouc. Bude mít pokračování, prozradil organizátor

Chutě hostů jsou různorodé.

"Například Skoti rádi zkoušejí česká piva z řemeslných pivovarů. Ochutnávají i českou whisky a zkoušejí i giny lokální výroby. Češi naopak hodně ochutnávají různé druhy whisky, nechávají si dělat koktejly a zajímá je nejvíce zahraniční pivo. Na čepu máme deset pivních speciálů," prozrazuje Kortiš a doplňuje: "Lidé k nám chodí za zážitkem. Chtějí ochutnat něco, co doma nemají."

Zdeněk Kortiš, provozovatel Black Stuff Irish Pub v Olomouci
Majitel nejlepšího pubu v ČR: Olomouc by měla být zářící klenot

Otvíračka podle fotbalu

Otvírací doba se přizpůsobí vývoji šampionátu.

"Normálně otevíráme ve čtyři odpoledne. Pokud ale hrají například Češi se Skoty od tří, otevřeme půl hodiny před zápasem. Stejně tak se přizpůsobíme podle atraktivity dalších zápasů. Přenosy budeme vysílat všechny," informuje majitel baru, kterému na šampionátu chybí Irové.

Tomáš Kalas
Olomoucká EURO stopa: Na ostrovy vyrazili čtyři mušketýři!

"Oni jsou bezkonkurenční fanoušci. Zápasy si užívají, při jejich zápasech je neopakovatelná atmosféra. Irů je opravdu škoda."