„Muž byl přijatý na ARO Vsetínské nemocnice v kritickém stavu. I přes veškerou snahu našich lékařů a ošetřovatelského personálu bohužel dnes nad ránem zemřel,“ konstatoval mluvčí.

Ilustrační foto.
V Dolní Bečvě nalezli mrtvého muže, nejspíše zemřel po pádu z kola

Jeho kolega z kanoe zemřel na následky tonutí už v pondělí v podvečer nedaleko místa neštěstí.

Čtyři lidé – tři muži a jedna žena středního věku – nasedli do dvou nafukovacích kanoí v pondělí kolem půl třetí na Halenkově a vydali se po řece rozvodněné vydatnými dešti směrem ke Vsetínu. Podle policejní mluvčí Lenky Javorkové splouvání přerušili u jezu nedaleko školy na Hovězí.

Vodáci se chtěli nebezpečnému místu vyhnout 

„Jedná se prý o jeden z nejnebezpečnějších jezů. Také čtveřice v kanoích vyhodnotila, že je místo nebezpečné a rozhodli se jez obejít,“ popsala Javorková.

Do kanoí vodáci znovu nasedli až pod jezem. Dvojice mužů se ovšem v lodi přiblížila zpět k jezu a silný proud je vtáhl pod splav. „Do kanoe se dostala voda a loď se potopila,“ doplnila Javorková.

Muž se ženou ze druhé kanoe se snažili své kamarády z vody vytáhnout.

„Běželi i do okolních domů pro lana,“ vylíčila policejní mluvčí. Jednoho z mužů se jim také podařilo z řeky vytáhnout a začali jej oživovat. V oživovacích pokusech poté pokračovali hasiči a zdravotničtí záchranáři a podařilo se jej přivést k životu.

„Muž byl v kritickém stavu převezen na anesteziologicko-resuscitační oddělení Vsetínské nemocnice,“ uvedl v pondělí mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan. V nemocnici muž dnes ráno zemřel.

Muž s dětmi vyrazil na raftu na řeku Morávku. Skončilo to neštěstím. Foto: Deník/Tereza Liczmanová
Raftové neštěstí: Ve Frýdku-Místku vzniklo pietní místo pro utonulou holčičku

Druhého muže po převrhnutí lodi unášel silný proud ještě asi dva a půl kilometru od místa nehody, než jeho tělo zachytili a na břeh vytáhli záchranáři.

„Tohoto muže se už ale bohužel oživit nepodařilo,“ doplnil včera Petr Olšan. Na místě neštěstí zasahovaly všechny záchranné složky. Tragickou událost vyšetřují vsetínští kriminalisté.