Respirátory jsou uložené v ostravské fakultní nemocnici a během dne začne jejich transport do krajských nemocnic v Havířově, Karviné, Frýdku-Místku, Opavě, Krnově, v Bílovci a na krajský úřad v Ostravě. 

Neznámý autor v Kozmicích (u Hlučína) rozvěšel po vesnici texty které mají lidem připomenou ať nosí roušky.
PODÍVEJTE SE: Jsme furt "kraj razovity", takto si tu propagujeme roušky

„Uspokojíme tak objednávky zdravotníků z minulého týdne, z prvního kola objednávek. Budou distribuovány respirátory FFP2. FFP3 budou už jen a pouze pro zdravotníky v exponovaných místech s vysokou mírou pravděpodobnosti nákazy. V následujících dnech očekáváme zásilku dalších ochranných pomůcek z Číny, a ty už budeme distribuovat podle nových objednávek. Upozorňuji, že objednávkový systém pro následující týden se uzavře dnes ve 20 hodin,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. 

Laboratoře AGELLAB, které jako první soukromé laboratoře v republice obdržely od Státního zdravotního ústavu povolení testovat přítomnost koronaviru.
V kraji je 121 lidí nakažených koronavirem, v Praze zemřel muž

Distribuce mezi jednotlivé objednavatele bude organizována stejně jako minulý týden. „O tom, že je zásilka připravená, budou všichni objednavatelé informováni e-mailem nebo telefonicky. Žádám všechny, aby na výdejová místa přijeli, až po potvrzení, že je jejich ‚balík‘ připraven v daném termínu a zabránili tak shlukování lidí,“ vyzývá hejtman Ivo Vondrák.

Jak se testuje koronavirus, podívejte se na fotogalerii

Policisté se v těchto dnech zaměřují nejen na kontroly místních podniků a provozovven.
Policisté kontrolovali ostravské podniky. Dodržují koronavirové zákazy všichni?
Ostravští hasiči natočili propagační video Rouška je sexy.
OSTRAVŠTÍ HASIČI: Rouška je sexy! Podívejte se na jejich orginální video

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Online reportáž